Annonce
Sønderborg

To forlader fælles menighedsråd

Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

EGERNSUND: To repræsentanter for den såkaldt indremissionske fløj i Broager-Egernsund menighedsråd, Peer Mikkelsen og Kirsten Broe-Richter, trækker sig. De blev en del af Broager menighedsråd, da det tidligere Egernsund menighedsråd gik i opløsning sidste år. Præsten Birgitte Christensen gik af, fordi hun ikke kunne samarbejde med »missionærerne«. Resten af menighedsrådet trak sig i sympati med hende. Det fælles menighedsråd har ansat ny præst.

-- Jeg er dybt skuffet over, den nye præst i Egernsund, Mai-Britt Josephsen Knudsen, kun er ansat for en treårig periode. Det fratrådte menighedsråd vil vende tilbage om tre år og genindsætte Birgitte Christensen, selv om hun har er ubrugelig som præst, siger Kirsten Broe-Richter, der har mistet tilliden til Folkekirken som institution og vil have sig frabedt at blive kaldt indremissionær.

-- Jeg klapper ikke i mine små hænder over udtrædelserne. Det er skuffende, men vi fortsætter arbejdet med det siddende menighedsråd, siger formand Erik Breum, der fraråder menigheden i Egernsund at lægge op til suppleringsvalg eller omvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce