Annonce
Sport

To gange Emil går forrest i GOG-sejr over Mors-Thy

Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
Emil Jakobsen og Emil Lærke blev topscorere for GOG, da fynboerne slog Mors-Thy og hentede to point.

GOG og Mors-Thy lå side om side i Primo Tours Ligaen før lørdagens kamp, og det var til at se på måltavlen i opgøret, der var tæt til sidste minut.

Skarpe præstationer af de to gange Emil - Emil Jakobsen og Emil Lærke - medvirkede dog til, at GOG hjemme hentede en smal sejr på 26-25.

Jakobsen sluttede som topscorer som afsender på ni af holdets mål, mens Lærke bidrog med fem pletskud.

Sejren bringer de fynske vicemestre op på 18 point på ottendepladsen i herrernes håndboldliga, mens Mors-Thy er en tak længere nede med 16 point.

I første halvleg skiftedes holdene til at tage føringen, og det var kun to mål i sidste minut af Emil Jakobsen, der sørgede for, at fynboerne gik til pausen foran 14-12.

Fire minutter inde i anden halvleg udlignede Mors-Thy til 14-14, og så var det igen helt lige.

Sådan fortsatte det sådan set helt frem til fem minutter før tid, hvor GOG bragte sig foran med to mål og fik lidt luft.

En reducering af Marcus Dahlin skabte spænding i de sidste 30 sekunder, men GOG holdt stand.

Håndboldherrerne fra Nordsjælland og Skanderborg var også i ilden lørdag. Med en sejr på 30-29 bragte Skanderborg sig op på 19 point, mens Nordsjælland fortsat er parkeret på sidstepladsen med to point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce