Annonce
Sønderborg

2.000 til herrefrokost: To gange Jensen holder tale

Amin Jensen deltager i sin første herrefrokost som en af årets hovedtalere. Han regner med, at Leif Maibom og ham vil lave lidt sjov på hinandens bekostning. Foto: David Skaaning
Knapt 2.000 mænd har samlet sig i det store telt på ringriderpladsen til den årlige herrefrokost, hvor entertaineren Amin Jensen og forhenværende finansminister Kristian Jensen er årets hovedtalere.

Sønderborg: Det store festtelt på ringriderpladsen huser i dag cirka 2.000 mere eller mindre beduggede mænd. Den årlige herrefrokost er skudt i gang, men inden festlighederne begyndte, var JydskeVestkysten på den røde løber - pladsens nedtrampede græsareal - for at tale med de kendte gæster.

- Det er ikke så tit, at knapt 2.000 mænd er samlet ét sted. Selv den vildeste bøssebar eller militæret er jo fyldt med kvinder, siger entertaineren Amin Jensen.

Han er en af årets to hovedtalere, og selvom har aldrig været med til herrefrokosten før, så ved han nogenlunde, hvad der venter ham som hovedtaler.

- Allerede til morgenbordet kunne jeg se, at der bliver gået til den, så min strategi for dagen er, at jeg ikke må sige noget subtilt. Og så forventer jeg, at Maibom laver sjov med mig, fortæller han.

Den anden hovedtaler, Kristian Jensen (V), har heller ikke deltaget i festlighederne før:

- Det er første gang, jeg er med, men jeg har hørt rigtig meget om det fra blandt andet Søren Gade. Hele ringriderfesten er en fantastisk tradition, som ikke eksisterer nord for Kongeåen. Jeg måtte forklare min hustru, hvad jeg skulle ned til i dag, fortæller forhenværende finansminister Kristian Jensen.

Næstformand for Venstre og tidligere finansminister, Kristian Jensen, deltog også for første gang som hovedtaler. Foto: David Skaaning

Gamle kendinge

Blandt de mere lokalt kendte ansigter er dette års herrefrokost langt fra den første:

- Jeg har deltaget næsten 50 gange med nøjagtigt samme resultat, som min kone siger, fortæller tidligere socialdemokratisk skatteminister, Frode Sørensen.

Han har lagt mærke til udviklingen gennem årene:

- Da jeg begyndte var der kun 500 med til herrefrokosten. Festen er gået fra at være lokal til at favne hele Danmark, siger Frode Sørensen.

A.P. Hansen, tidligere Venstre-borgmester i Sønderborg, har været med over 50 gange:

- Vi får jo ikke medaljer for at deltage, men vi får da en lille bøhmand. Men den er jo væk dagen efter, og det er medaljer jo ikke, griner A.P. Hansen.

Også transportminister Benny Engelbrecht sad klar i teltet. Han har måttet forlade sin plads i ringriderfestens børnekomité på grund af sin nye stilling.

Forfatteren Tom Buk-Swienty deltog også i årets herrefrokost. Han blev inviteret af komitéen, fordi han har arbejdet på DR-programmet "Sønderjysk for begyndere", der udkommer i forbindelse med genforeningen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce