Annonce
Esbjerg

To genbrugspladser i Esbjerg Kommune lukker for borgere

Jeanet Sommer og børnene Kalle(tv.), Benjamin og Melissa:- Vi er glade for, pladsen ikke er lukket. Det var vi bange for den var, fordi vi er ved at renovere min kærestes hus, så vi skyndte os herud me dgenbrugsting. Jeg er togfører ved DSB, så jeg er ikke hjemme på grund af coronavirus, men børnene kan sagtens være alene hjemme. De laver lektier og renoverer værelser og er sammen med vennerne. Det må de gerne en gang imellem, hvis forældrene giver tilladelse til det. Det skal der også være lov til, men vi besøger ikke mine forældre. De er for gamle, så det ville nok være for farligt.
De fire genbrugspladser i Esbjerg Kommune får ændrede forhold fra mandag 16. marts som følge af coronavirus. Alle private i kommunen skal benytte pladserne i Esbjerg, og JydskeVestkysten tog en tur til genbrugspladsen i Måde for at høre, hvordan folk tilpasser genbrugsturene til hverdagen efter coronatiltag.

Esbjerg: Genbrugspladsen i Måde har haft travlt i den forløbne uge efter de mange nye tiltag, der gøres over hele landet for at undgå smitte med coronavirus.

Genbrugspladser i kommuner over hele landet lukker nemlig ned, mens pladsen i Måde endnu er åben, og derfor ville folk søndag være sikre på at kunne komme af med haveaffald og byggeskrammel, i så fald at også pladserne i Esbjerg skulle lukke.

Et ældre par var ude med et læs haveaffald og forklarede, hvordan det for dem var en helt almindelig søndag, hvor de dog havde aflyst et arrangement med 14 børn og børnebarn, men parret var medvirkende til, at det var en søndag i Måde ud over det sædvanlige.

- Der har været mere at lave i løbet af ugen, og rigtigt mange har ringet og spurgt, om vi stadig holder åbent, sagde pladsmand Steffen Davidsen fra genbrugsstationen i Måde. Han ved godt, hvorfor de har haft mere travlt end normalt.

- Vi har åbent, men vi ved endnu ikke, hvor længe vi har det. Man ved jo aldrig, hvornår Mette Frederiksen går på tv og siger noget nyt, og det giver os masser af spørgsmål fra private, siger Steffen Davidsen, mens hans kollega kaldte den øgede aktivitet i Måde for hamstring med omvendt fortegn.

- Folk finder ud af, at vi har åbent, og fordi de ikke ved, om vi har det imorgen eller dagen efter, skynder de sig ud med deres ting, selv om det måske ikke er helt nødvendigt, siger han.

Skraldespande

Esbjerg Kommune oplyser, at der ingen ændringer er i tømning af skraldespande med restaffald og genbrug.

Nye regler

Da JydskeVestkysten besøgte genbrugspladsen fungerede alt som normalt, men fordi andre kommuner havde lukket pladserne, vidste ingen rigtigt, om det også ville ske i Esbjerg.

Men søndag eftermiddag kl. 16.30 meldte Esbjerg Kommune så ud, at der også her var ændringer i forholdene på kommunens fire genbrugspladser.

Miljøchef Christina Føns forklarer, at man tilpasser forholdene, så genbrugspladserne i Ribe og Bramming lukker adgangen for private, mens der på alle fire pladser stadig vil være adgang for erhverv. I Ribe og Bramming har man kørt med underbemanding siden fredag, og fra mandag må private fra Bramming- og Ribekanten så køre lidt længere for at komme af med deres ting til genbrug.

De nye regler gælder foreløbigt ind til 29. marts, og de to genbrugspladser lukkes for at bakke op om regeringens ønske om, at alle offentlige ansatte medvirker til at mindske risikoen for spredning af smitte. Esbjerg Kommune opfordrer dog alle til kun at kørepå genbrugspladsen, hvis det er absolut nødvendigt, så man undgår spredning af smitte, og på pladserne i Måde og Tarp opfordrer man til at holde god afstand til andre og sørge for god håndhygiejne.

Henning Rossen og Joan Sandholt:- Vi troede faktisk der var lukket, men vi er her ikke på grund af, at coronaen måske ville lukke pladsen. Og vi forstår heller ikke, hvorden skulle lukke, da det er frisk luft og masser af plads. Vi er ikke nervøse for corona og tager ikke specielle hensyn, men vi taler meget om det, og forholder os løbende til situationen. Vores datter er lige taget afsted på en drømmerejse i 17 dage, og hun kommer nu hjem før tid. Hun er på Sri Lanka og skulle videre til Maldiverne. De rejser ikke meget, og hun havde endelig fået lokket kæresten med, og så skal de rejse hjem efter en uge. Det er træls.
Flemming Laugesen:- Jeg er ved at rydde op efter en flytning, og jeg kan ikke se, hvorfor genbrugspladsen skulle lukke. Det er ude i det fri, og hvis den lukker, så mener jeg det må være i panik. Jeg tager ingen særlige hensyn ud over at afspritte hænderne mere og måske blive lidt mere hjemme, og jeg fortsætter også mit arbejde som smed. Jeg bliver på pladsen lidt endnu. jeg nåede også selv at købe toiletpapir, inden folk begyndte at hamstre, så for mig er der ingen grund til panik.
Michael Jørgensen, Johanne Baslund og Marius:- For os er det en helt normal søndag, og det er ikke på grund af, at pladsen måske lukker på grund af corona, at vi er her. Jeg arbejder ved Viking, og er sendt hjem i 14 dage indtil 29. marts, så jeg arbejder hjemmefra, hvor jeg nok vil komme til også at tage lidt ekstra hensyn til den lille. Jeg har ikke nogle særlige projekter, jeg skal igang med, fordi jeg nu er derhjemme. Jeg skal arbejde, men måske uden for arbejdstiden.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

B&O-kongen hyldet: Annette Heick for fuld musik ved stor reception

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Team Esbjerg For abonnenter

Det måtte Brest eller bære: Team Esbjerg formåede ikke at levere på øverste niveau

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce