Annonce
Varde

To gode venner: Hun førte hele aftenen - men han vandt

Mads Sørensen krammer sine to bonusbørn. En glad vinder. Foto: Jacob Schultz
Line Berner og Mads Sørensen havde aftalt inden valget om at blive Venstres borgmesterkandidat, at det ikke måtte sætte skår i deres venskab.
Annonce

Varde Kommune: Line Berner førte i tre runder af Venstres gyser af en valgaften om at blive partiets borgmesterkandidat.

Men i fjerde runde trak resultatet ud, og der blev talt om og om igen, før Line Berner måtte vige pladsen til fordel for Mads Sørensen, der kom fra baghjul.

Line Berner tog nederlaget med stor ro.  Foto: Jacob Schultz

Hvilket Line Berner tog med forbavsende ro:

- Jeg har ført den kampagne, jeg gerne ville. Jeg har gjort det bedste, jeg kunne, og det er helt ok for mig at tabe til en, der er bedre end mig.

Er Mads Sørensen bedre end dig?

- Han har i hvert fald været bedre til at skaffe stemmer, end jeg har. Sådan er demokratiets vilkår, hvis man ikke vil tabe, skal man ikke stille op. Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig sikker. Jeg er ikke udvalgsformand, jeg er tilflytter, jeg har en lang uddannelse, så jeg ligner ikke folk, som de er flest i Varde Kommune.

Men du førte i tre runder?

- Og det er jeg rigtig glad for, at så mange mennesker har haft tillid til mig og har kunnet se resultatet af det arbejde, jeg har lavet. Det er jeg både glad for og stolt af.

Mads Sørensen med sin lokale formand, Lars Madsen, nød en velfortjent øl efter sejren. Foto: Jacob Schultz


- Jeg har lært så meget af den her valgkamp, og jeg har lært så mange mennesker at kende, at det har været det hele værd, sagde hun efter at have tabt.

Annonce

Overrasket vinder

Mads Sørensen derimod vandt. Efter at han selv var begyndt at tvivle på sine chancer.

- Jeg var lidt overrasket over det. Det var stort set umuligt at forudse. Det kunne lige så godt have været mig, der nu havde en lang vej hjem.

- Men vi er ordentlige mennesker, og Line og jeg er gode venner. Nu skal jeg koncentrere mig om at føre alle os 28 Venstre-kandidater frem til valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce