Annonce
Tarm

To håndboldstjerner fra Skjern leverer mad lige til døren

Playmaker Jesper Konradsen og målmand Robin Haug hjalp torsdag med at bringe mad ud til Skjern-borgere, der gerne vil holde afstand i disse coronavirus-tider.

Skjern: - Jeg vil gerne være med til at gøre hverdagen lidt lettere for andre i denne tid. Og jeg har jo god tid, når nu kampe og træning er aflyst, siger den norske målmand i Skjern Håndbold, Robin Haug.

Han kørte derfor torsdag middag sammen med sin svenske holdkammerat, Jesper Konradsen, mad ud til tre adresser i Skjern, hvor beboerne havde taget imod Skjern Handelsforenings tilbud om at bringe madvarer ud.

- Jeg hørte om ideen på facebook og var straks med på at hjælpe med at bringe mad ud. Jeg går jo alligevel derhjemme og keder mig lidt, og så er det oplagt at kunne hjælpe, der hvor jeg kan, siger Jesper Konradsen.

En af dem, der var rigtig glad for vareudbringningen, var Norma Bonde Rasmussen på Holstebrovej.

- Jeg kom hjem, helt som planlagt, fra en ferie i Spanien i mandags. Da jeg har en mand med ALS, der skal passes ekstra godt på, har jeg valgt at gå i karantæne hjemme i 14 dage, selv om jeg ikke har nogen symptomer. Så da jeg læste om denne her vareudbringning på facebook, tog jeg imod tilbudet. Det er rigtig flot, at de gør det, siger Norma Bonde Rasmussen.

- Vi har nu haft vareudbringning i gang en uge i dag. Det begyndte at komme lige så stille mandag, og vi kan mærke, at behovet stiger nu. Vi regner ikke med 100 bestillinger dagligt, men vi tager det, der kommer. Det er ikke, fordi vi overtager al udbringning. Det er der jo mange butikker, der selv klarer rigtig flot. Men det er rigtig dejligt, når nogen vil hjælpe, og det var Jesper Konradsen, der selv fik ideen og henvendte sig til mig, siger bychef Mette Christensen.

Playmaker i Skjern Håndbold Jesper Konradsen (tv) og målmand Robin Haug hjalp torsdag med at bringe mad ud til Skjern-boere, der gerne vil holde afstand i disse coronavirus-tider. Her får de to spillere instrukser af bychef Mette Christensen. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce