Annonce
Sønderborg

To historiske bygninger til salg

Til venstre ses den tidligere kunstskole, mens det tidligere misbrugscenter ses til højre. Arkivfoto: Timo Battefeld
Bygningerne, der tidligere husede Sønderjyllands Kunstskole og misbrugscentret, er blevet sat til salg af Sønderborg Kommune. Borgmester håber, at der kan indrettes lejligheder eller erhverv.
Annonce

Sønderborg: I 142 og 107 år har to bygninger stået på Brorsonsvej mellem Kirke Allé og Asylvej. Først blev huset på Brorsonsvej 1 opført i tysk tid i nygotisk stil i 1878 som kredshus og landrådsbolig. I 1913 blev huset på Brorsonsvej 1a opført i hjemstavnsstil som landrådsbolig, da pladsen var blevet knap i det første hus. I nyere tid har bygningen ud mod Kirke Allé huset Sønderjyllands Kunstskole, som flyttede til Multikulturhuset på haven i 2017. Nabohuset har misbrugscentret holdt til i.

De historiske bygninger er nu blevet sat til salg af Sønderborg Kommune. Der har været mange forespørgsler på de to bygninger, oplyser borgmester Erik Lauritzen (S).

- Det er flotte og historiske bygninger, som jeg håber, nogle kan se muligheder i som lejligheder og småerhverv. Det kan blive nogle fantastiske og attraktive lejligheder, eller der kan bo erhverv som en fysioterapeut, siger Erik Lauritzen.

I 2018 lavede Sønderborg Kommune og VUC en forhåndsaftale om køb af begge bygninger, da VUC ønskede at udvide skolen med 4000 kvadratmeter. Men salget blev stoppet på grund af krisen i VUC.

- De penge skal vi da gerne have igen, men jeg ønsker ikke at sætte en minimumspris, siger Erik Lauritzen.

Dengang ønskede VUC at rive det tidligere misbrugscenter ned, mens facaden på den tidligere kunstskole skulle bevares.

Annonce

Lokalplan på vej

For at bevare bygningernes udvendige udtryk laver Sønderborg Kommune en bevarende lokalplan for bygningerne i forbindelse med salget. Det sker for at bevare bygningernes ydre i den oprindelige udformning.

Ifølge kommunens salgstekst rummer bygningerne mange muligheder som store herskabslejligheder eller kontorer. Ifølge materialet er det tidligere misbrugscenter renoveret i 2011, mens den tidligere kunstskole fremstår 'betydelig mere original indvendig'.

Brorsonsvej 1 er på 801 kvadratmeter, mens Brorsonvej 1a er på 728 kvadratmeter. >Den offentlige ejendomsvurdering er på fem millioner kroner for begge bygninger.

Ejendommene sælges enkeltvis til højestbydende, mens Sønderborg Kommune forbeholder sig ret til at forkaste alle indkomne bud.

Ejendommene er i udbud frem til den 20. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce