Annonce
Sport

To hurtige mål gav SønderjyskE fortjent sejr

(Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

SønderjyskE var tæt på at smide en velfortjent sejr, men med to hurtige mål som modsvar til Aalborg Pirates' udligning vandt sønderjyderne i sidste ende lige så sikkert, som de burde have gjort.

Ishockey: Det kunne have været mindre besværligt, mindre bøvlet, men i sidste ende slog SønderjyskE Aalborg Pirates. 3-1 vandt SønderjyskE, men det var tæt på at dumme sig.

Længe førte sønderjyderne 1-0, efter Frederik Bjerrum tidligt udnyttede, at SønderjyskE var i powerplay. Længe havde sønderjyderne styr på kampen.

Men så slækkede de, Aalborg åd sig ind, og midt i tredje periode udlignede Julian Jakobsen.

Kort efter kunne SønderjyskE-fansene dog puste ud. Phil Marinaccio scorede et fint mål i powerplay, og derefter udnyttede Jordan Pietrus, at han blev spillet fri. Få minutter efter, det lignede endnu en periode og i hvert fald ét point tabt, stod der 3-1. Og så blev det alligevel den sikre sejr, som præstationen berettigede.

Læs en fyldig reportage på jv.dk senere eller i avisen i morgen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce