Annonce
Sønderborg

To idrætshaller er i økonomiske problemer

Hallerne i Ulkebøl og Broager har masser af liv, men mangler penge. Her er det gymnastikopvisning i Ulkebøl dette forår. Arkivfoto: Timo Battefeld

Broager-Hallen og Ulkebøl-Hallen har søgt kommunen om en forhøjelse af driftstilskuddet. Kulturudvalget har sagt nej til støtte i år.

Sønderborg: Idrætshallerne i Broager og Ulkebøl kæmper med økonomien.

Broager oplever blandt andet forøgede udgifter efter ibrugtagning af hal 2.

I Ulkebøl er der også merudgifter i forbindelse med større brug af hallen samt brug for penge til renovering og vedligeholdelse. Begge haller har de senere år haft underskud eller er resultat omkring nul, og hallerne kan derfor ikke spare op eller investere i fremtiden.

Derfor har begge haller, der er selvejende institutioner, søgt kommunen om ekstra driftstilskud i år samt en generel forøgelse af det årlige driftstilskud, der for begge haller ligger på cirka 1,2 millioner kroner årligt.

- Skulle vi i mod forventning ikke få forøget vores driftstilskud til Broager-Hallen vil der uundgåeligt ske en markant forringelse af det fritidstilbud, vi leverer i Broager-Hallen i dag, skriver hallens formand Aksel Nielsen i sin ansøgning.

Broager-Hallen har søgt om et forøget driftstilskud på 285.000 kroner årligt fra 2018. Hallen indviede hal 2 i 2017, som kommunen støttede med knap tre millioner. I samme forbindelse blev driftstilskuddet forøget med 200.000 kroner. Hallens årlige kommunale tilskud er på knap 1,2 millioner.Ulkebøl-Hallen har søgt om et engangstilskud på 375.000 kroner samt et forøget driftstilskud på 225.000 kroner i 2018 samt et øget driftstilskud på 600.000 kroner årligt fra 2019. Sønderborg Kommune gav i maj 300.000 kroner til en renovering af hallens forhal. Hallens årlige kommunale tilskud er på 1,3 millioner kroner.

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har sagt nej til begge ønsker, men sender ønskerne videre til budgetforhandlingerne for 2019-2022.

Indbyder til møde

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har sagt nej til begge ansøgninger.

- Vi har simpelthen ikke finansiering til det i indeværende år. Men det er også vigtigt, at vi er opmærksomme på, at der er en indbydes konkurrence. Idrætsfaciliteter skal bruges, men det kan danne præcedens, hver gang der er en hal i problemer, så er det for nemt bare at give dem penge. Vi skal et spadestik dybere, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

Derfor har udvalget besluttet, at forvaltningen skal indkalde til et møde for de selvejende haller i kommunen. Der er 18 idrætshaller i Sønderborg Kommune, hvoraf otte er selvejende institutioner.

- Er det den økonomiske situation for netop de to haller - eller er det en general situation for de selvejende haller. Vi tror, vi kan nå langt med rådgivning, siger Stephan Kleinschmidt.

Annonce

Går ud over udvikling

Bestyrelsen i Ulkebøl-Hallen fremhæver i sin ansøgning, at hallen har svært ved at vedligeholde hallen. Fokus på driften tager næsten hele bestyrelsens tid, skriver halformand Birgitte Hemmingen.

- Det er svært, endda rigtig svært, at drive en selvejende institution på det nuværende økonomiske grundlag. Dette er en udfordrende opgave, der tager tid og kræfter fra udvikling af hallen. Ovennævnte er en medvirkende årsag til, at vi som bestyrelse har svært ved at rekruttere nye medlemmer, skriver Birgitte Hemmingsen.

Også i Broager bliver der brugt tid og penge på vedligehold af hallen. De ekstra penge, der bliver tjent på oktoberfest, cafeteria og motionscenter, går stort set til driften.

- Desværre har vi måttet erkende, at vi ikke kan få økonomien til at nå sammen, at al bestyrelsesarbejde handler om, hvad vi ikke skal, og ikke kan, hvor det burde handle om at udvikle, og skabe de bedst mulige rammer for vores by og hallen. Den næste store udfordring er, at der er flere af vore frivillige kræfter, der har meldt ud, at de ikke vil bruge så meget tid på at skaffe indtægter til hallen, når samtlige midler går til driften og intet til udvikling af aktiviteter i hallen, siger Aksel Nielsen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Erik frygter konsekvenserne: Lort fra græssende kvæg ender i Augustenborg Fjord

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Sønderborg

Gæsterne stod i kø: Over 4000 klappede kalve og tog pedalkørekort på landbrugsskole

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Annonce