Annonce
Esbjerg

To indbrud i Ribe-tøjbutik på under en uge

Natten til onsdag brød indbrudstyve ind i Mr. i Ribe. Det er anden gang på under en uge, butikken oplever det. Billedet her er taget i forbindelse med indbruddet natten til torsdag.

Indbrudstyve brød natten til onsdag ind igennem en midlertidig glasplade, som afskærmede en smadret rude fra et indbrud torsdag i sidste uge. Politiet efterlyser en hvid varebil og et potentielt vidne.

RIBE: Det er en frustreret ejer af Mr. i Ribe, Keld Vestergaard, der, efter ikke at have haft indbrud i butikken i 16 år, nu har oplevet det to gang på mindre end en uge.

- Der er stjålet jakker, skjorter, strik med mere, og det er mærker som Hilfiger og Boss. Det er helt samme metode som i sidste uge, så det skulle undre mig meget, hvis ikke det er de samme gerningsmænd. Fremgangsmåden er præcis den samme, og de har kastet en tung sten igennem ruden på samme sted som sidst, siger Keld Vestergaard.

Ifølge Jacob Ulvedal Andersen, leder af Lokalpolitiet i Ribe, modtog man anmeldelsen klokken 02.21 natten til onsdag. Indbrudstyvene er brudt ind igennem glaspladen og har stjålet en masse tøj på kun et par minutter.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke fortælle så meget. Men fra butikkens overvågningsoptagelser ved vi, at en hvid varebil kørte fra stedet i ukendt retning. Vi ved også, at en borger sandsynligvis kørte forbi butikken på gerningstidspunktet. Vi hører gerne fra vedkommende og personer, der kan have set den her varebil, siger Jacob Ulvedal Andersen.

Tyvene slap af sted med tøj for omkring 75.000 kroner, og Keld Vestergaard ved ikke endnu, hvordan han skal gribe sagen an.

- Vi arbejder på at få foretaget forskellige sikkerhedsforanstaltninger, for det her er megairriterende. De varer, de har stjålet, kan jeg ikke få igen op til jul, så det er frustrerende, siger Keld Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce