Annonce
Erhverv

Satser alt på Mutebox: Iværksættere vil lave heller i de åbne kontorlandskaber

Fra venstre: Jonas Kjemtrup og Thomas Keller Carstensen med et par af firmaets Muteboxe. Deginet ligner noget til en million, og boksen er blevet udstyret med en massiv glasdør, der er en bankboks værdig. Foto: Søren Dippel
Fra en midlertidig adresse i Brørup er et nystartet firma, Mutebox, på vej til at erobre markedet for lydisolerede telefonbokse.

Brørup: Åbne kontorlandskaber bliver der flere og flere af, men rundt omkring i kontorerne findes der også ansatte, som har store problemer, når telefonen ringer, og de skal gennemføre en fortrolig samtale. Andre i kontoret kan have svært ved at høre, hvad der bliver sagt, når kollegers snakketøj overdøver telefonsamtalen.

- Så er det, at de må finde sig et helt andet sted at være for at få ro. Det kan være et tomt mødelokale eller ude på en gang, hvor der er mere ro. En dag slog det mig, at dette problem måtte kunne løses på en eller anden måde, siger Thomas Keller Carstensen, der er 38 år og bor i Hovborg.

Senest har sagt sin stilling op som lærer på Campus Vejle for at satse fuldt og helt på etableringen af det nye firma, Mutebox, som han har etableret i samarbejde med en af sine tidligere elever på Campus Vejle, 20-årige Jonas Kjemtrup. Han er fra Horsens og har tidligere selv startet to andre virksomheder. De er imidlertid blevet sat på standby, for at han kan koncentrere sig fuldt og helt om Mutebox, hvor han er blevet firmaets direktør.

Mutebox er foruden at være navnet på det nystartede firma, som har fået midlertidig adresse i Brørup, en slags lydisoleret boks, hvor man i ro og man kan gennemføre en samtale via sin mobiltelefon eller, eller hvor man bare kan få fuldstændig ro til at koncentrere sig med en bærbar computer som arbejdsredskab.

Annonce
Vi har begge skudt al vores opsparing i firmaet, og hidtil har vi også brugt utroligt mange kræfter på at realisere vores idé.

Jonas Kjemtrup, direktør

Millionomsætning

- Vi har begge skudt al vores opsparing i firmaet, og hidtil har vi også brugt utroligt mange kræfter på at realisere vores idé, siger Jonas Kjemtrup.

En møbeldesigner og to ingeniører har de haft med på råd, ligesom der er indgået aftaler med forskellige leverandører. En lokal producent er der også truffet aftale med, så produktionen er gået i gang.

Det samme er salget, og målet for de to iværksættere er om et års tid at kunne sælge en Mutebox om dagen og dermed skabe en millionomsætning.

- Vi har allerede solgt de første seks bokse – blandt andre steder på Færøerne og i Region Midtjylland. Men vi satser på at kunne sælge boksen overalt i Danmark og på sigt også i Europa, siger Jonas Kjemtrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce