Annonce
Aabenraa

To kalve var brudt ud af deres indhegning: Skudt af tyre-ejer

Kalven her har intet med torsdagens episode at gøre. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix

Padborg: To tyrekalve mistede torsdag aften livet, da de blev skudt af ejeren af en tyr.

Kalvene var brudt ud af deres indhegning og kom ifølge tyre-ejeren lidt for tæt på tyren, der gik og passede på en flok kvier.

En kammerat til ejeren af de to kalve slår alarm til politiet, da tyreejeren truer med at skyde kalvene, hvis ikke de bliver indfanget og fjernet.

- Ejeren af kalvene foreslår, at man ringer efter en dyrlæge, som kan få beroliget kalvene, så man kan fange dem igen. Men det vil tyreejeren åbenbart ikke vente på og så eskalerer det, siger Henrik Sønderskov, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tyre-ejeren skyder de to kalve og er derfor sigtet for hærværk. Ejeren af de to tyrekalve er sigtet for mangelfuld indhegning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce