Annonce
Kolding

To kammerater bag nyt mikrobryggeri

Johannes Karstoft (tv) og Philip Hulgaard vil i løbet af 2017 åbne Bryggeriet Hulgaard & Karstoft. Her er makkerparret på besøg på Fuglsangs malteri i Haderslev. Man kan følge processen frem mod åbningen på Facebook. Søg efter Hulgaard & Karstoft. Privatfoto

Mange års venskab og en passion for øl har fået makkerparret Philip Hulgaard og Johannes Karstoft til at starte Bryggeriet Hulgaard & Karstoft.

Annonce

Kolding: Lige nu eksperimenterer de med opskrifter, besøger andre bryggerier og gør udstyret klar.

Hvis det hele klapper, så håber makkerparret, at de første kapsler ryger af inden for det næste halve år.

- Vi håber at være i gang til sommerferien, hvor vi kan hive gæster ud på gården, og de kan sidde og nyde en øl, siger Philip Hulgaard.

Makkeren Johannes Karstoft er uddannet agrarøkonom og har sit eget landbrug ved Børkop og skal levere byg til deres humlekraftige øl. Philip Hulgaard er uddannet cand. merc. jur og er lige nu økonomiansvarlig i et lille it-firma i København.

I første omgang er det et hyggeprojekt for de to kammerater, hvor de vil sælge øl til cafeer og restauranter i Kolding. Senere vil de udvide til Trekantområdet, og den store ambition er på et tidspunkt at få deres eget spisested, hvor makkerparret kan servere deres egen øl. Her peger pilen på Kolding.

- Øl er en slags hobby for os begge, og det er blevet til en passion, og nu har det udviklet sig til en lille virksomhed. Men vi holder fast i vores job, siger Philip Hulgaard.

Annonce

En frisk øl

Makkerparret er lige nu ved at indrette bryggeriet på Hulgaards mors landbrugsejendom på Birkemosevej. En af laderne har stået tom i flere år, og inden længe samler de bryggeriudstyret, som de har købt brugt.

- Det er en lidt lettere øl, vi gerne vil producere. Det bliver ikke sådan nogen store, tunge øl. Det bliver friske og læskende øl, der er inspireret af amerikanske IPA'er, hvor procenten er mellem fire og fem. Det bliver en slags sommerøl, siger Philip Hulgaard, der håber, at det giver lidt ekstra, at de selv kommer med korn til øllet.

- Vi kan godt lide tanken om, at vi selv dyrker vores byg, og at det bliver til vores øl, siger Philip Hulgaard, der er fascineret af, hvad man kan fremstille med så få ingredienser.

- Du tager fire elementer: vand, gær, humle og malt. Det er så simpelt, og vi har brygget det i tusind år. Alligevel er det så komplekst. Du kan lave så mange forskellige slags øl. Du kan kombinere det på så mange måder, siger Philip Hulgaard.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vikingerne i Jels trodser vejret

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce