Annonce
Indland

To kvinder er fundet dræbt på Sjælland - mand anholdt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På adresser i Ruds Vedby og Kundby er to kvinder fundet dræbt. Politiet kalder det ulykkelige sager.

Fredag morgen er to kvinder fundet dræbt på adresser i Ruds Vedby og Kundby på Sjælland. En 39-årig mand er anholdt og mistænkt i sagen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er min opfattelse, at der er tale om to ulykkelige sager, der er foregået i et meget snævert miljø, siger politiinspektør Kim Kliver i en meddelelse.

Det er politiets vurdering, at der er sammenhæng mellem de to sager.

Politiet var til stede i Ruds Vedby, der ligger nord for Slagelse, i de tidlige morgentimer fredag.

Kundby hører til Midt- og Vestsjællands Politi, som bekræfter over for Ritzau, at en lægehelikopter har været til stede i byen fredag morgen.

Derudover henviser politikredsens pressevagt til sine kolleger i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som ikke vil udtale sig yderligere klokken 09.00.

Det er fortsat uvist, hvorvidt den 39-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce