Annonce
Billund

To læger springer til: Patienter i Billund og Grindsted fortsætter med egen læge

Jeanette Fisher i Billund udvider sin praksis, så hun kan tage sig af Inger Sørensens patienter fra 1. august 2019. Arkivfoto: Martin Ravn
To praktiserende læger springer til og løser de problemer med lægedækningen, der ellers ville opstå i Billund og Grindsted efter sommerferien.
Annonce

Grindsted/Billund: Så er der kommet en løsning på det største problem med lægedækningen i Billund Kommune.

Region Syddanmark har netop indgået aftaler med to praktiserende læger om, at patienterne fremover kan gå hos dem, når Inger Sørensen og Jette Solevad stopper som praktiserende læger, efter sommerferien.

Konkret betyder aftalerne, at læge Jeanette Fisher i Billund udvider sin praksis, så hun kan tage sig af Inger Sørensens patienter fra 1. august 2019. Læge Martin Andersen har købt Jette Solevads praksis i Grindsted, hvor han er klar til at tage imod patienterne 1. september.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Lægedækning i Billund Kommune

Lægedækningen i Billund Kommune har været på regionens liste over lægedækningstruede områder, blandt andet fordi to læger stopper efter sommerferien.

Der er nu fundet afløsere for de to læger.

Der er stadig to ledige lægekapaciteter i Grindsted og en i Billund. Der er ikke knyttet patienter til de, men regionen prøver at få solgt dem for netop at sænke presset på de nuværende læger.

Annonce

God løsning i Billund og Grindsted

Det er et godt kollegialt sammenhold mellem de praktiserende læger i Billund Kommune, der har ført til, at patienterne fortsat har en fast læge, når to praktiserende læger, Inger Sørensen i Billund og Jette Solevad i Grindsted, går på pension efter sommerferien.

Det mener formanden for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen, Bo Libergren (V):

- Både på patienternes og lægernes vegne er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at finde nogle gode og langtidsholdbare løsninger. Det viser, at lægerne og regionen vil det samme. Nemlig at give borgerne en helt almindelig og god lægedækning, siger han.

Annonce

Ingen udbudsklinik

Aftalerne med Jeanette Fisher og Martin Andersen betyder, at regionens igangværende arbejde med at etablere en udbudsklinik i Billund stoppes, og at forhandlingerne om en udvidelse af udbudsklinikken i Grindsted aflyses.

Jørgen Skadborg, der er formand for de Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark, PLO Syd, siger:

- Det er en sand fornøjelse at se, hvordan Jeanette Fisher og Martin Andersen træder til for at hjælpe både patienter og kolleger. Deres indsats betyder, at patienterne fortsat har en fast læge, og det fortjener de stor ros for.

Berørte patienter får tilsendt et nyt sundhedskort cirka 14 dage før lægeskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce