Annonce
Navne

To lastbilchauffører bliver fejret for 40 års ansættelse i Billund-firma

Børge Nielsen. Pressefoto

Vejle/Billund: Chaufførerne Børge Nielsen, Vejle, og Oluf Christensen, Billund, bliver fejret lørdag 9. november i anledning af begges 40-års jubilæum hos H. T. Transport & Spedition A/S, Billund.

Børge Nielsen blev udlært lastvognsmekaniker hos Billund Autodiesel, men bagefter var det karrieren som lastbilchauffør, der trak.

Han har i alle årene kørt indenrigskørsel, men tager også gerne en tur til Sverige ved behov.

Oluf Christensen startede i firmaet som chauffør, men fra 1997 til 2014 var han ansat på lageret i Billund, hvor han stod for aflæsning og læsning af biler.

Derefter begyndte han igen som chauffør, og i dag kører han fast rutefart mellem Billund og Grindsted.

Jubilæerne markeres med brunch lørdag 9. november kl. 10 på arbejdspladsen, der ligger Kløvermarken 116, Billund.

Annonce
Oluf Christensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce