Annonce
Kolding

To måneder til deadline: Outlet-udviklere tror på projektet endnu

Projektudviklerne bag Holmstaden-centret arbejder på at få at få finansierunegn på plads hver eneste dag, oplyser direktør Carsten Kjærgaard. Illustration: Tegnestuen Mejeriet

Nu er der præcist to måneder til deadline for Nordic Design Village, der arbejder med planer om at opføre outletcenter med boliger på deres grund på Riberdyb/Holmsinde.

Kolding: 12. juni om præcist to måneder er absolut sidste frist for projektudviklerne i Nordic Design Village til at komme i jorden med deres outletcenter på Riberdyb/Holmsminde, hvis de undgå, at Kolding Kommune tager skridt til at forlange, at handlen om den centrale byggegrund går tilbage.

Og selvom selskabet indtil nu hverken har offentliggjort navne på investorer eller mulige lejere i butikscentret, så er Nordic Design Villages tro på, at projektet vil lykkes, tilsyneladende fortsat intakt.

- Om tre uger håber jeg på, at vi er der, hvor vi gerne vil lande, siger direktør Carsten Kjærgaard, der som tidligere er sparsom med at uddybe og præcisere sine udtalelser.

- Men jeg kan sige, at det skrider fremad, og at vi i øjeblikket laver skriftlige aftaler om fortrolighed. Vi har brug for lidt luft endnu uden indblanding, siger han.

Ny plan

Kolding Kommune gik i januar i gang med at lave en ny masterplan for arealerne ved Riberdyb/Holmsminde.

Planen skal være færdig, så kommunen straks kan komme i gang med en ny udvikling og et nyt udbud af arealerne, hvis Nordic Design Village mislykkes med sit outletcenter-projekt og ikke er i gang med at bygge senest 12. juni.

Masterplanen skal fastlægge, hvilke funktioner der med fordel kan lokaliseres i området og fastlægge f.eks. tilkørsel, stiforbindelser, p-plads og det rekreative forløb langs åen.

Masterplanen skal derefter udmøntes i en ny lokalplan for området.

Carsten Kjærgaard er som sædvanlig sparsom med oplysninger. Arkivfoto: Louise Lauritzen

Fuld forståelse

Kolding Kommune udstedte byggetilladelse til første etape af Holmstaden med 59 butikker, 100 boliger og otte cafeer og restauranter den 12. juni sidste år, og den samme dato i år er skæbnedag for projektet.

Ifølge lovgivningen kan kommunen nemlig kræve handlen om den 27.000 kvadratmeter store byggegrund ophævet, hvis projektudviklerne ikke helt konkret og fysisk er gået i gang med at bygge på det tidspunkt.

Nordic Design Village købte grunden af kommunen i 2011 for en krone mod til gengæld at udføre arbejder på udenomsarealerne og langs åen for 30 millioner kroner, hvilket selskabet har stillet en bankgaranti for.

- Vi arbejder på at servicere dem, der har pengene, hver eneste dag. Vi har nogle, der kigger på det, og der er ingen tvivl om, at beliggenheden er rigtig fin. Og interessen for boligerne er der slet ingen problemer med, siger Carsten Kjærgaard.

Men hvad med butiksdelen?

- Jeg har ikke mere at sige, selvom jeg har fuld forståelse for, at der er stor interesse for sagen, fordi vi taler om en central placering i Kolding. Men jeg kan kun sige, at vi arbejder på det hver dag, siger Carsten Kjærgaard.

Annonce
Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce