Annonce
Indland

To mænd efterlyses i sag om drabsforsøg på tankstation

Politifoto/Sydøstjyllands Politi/Free
En ung mand blev stukket med kniv på en tankstation i Horsens, hvorefter han forsøgte at påkøre to andre.

Knap en uge efter et blodigt opgør mellem tre mænd på en tankstation i Horsens er to af de involverede stadig på fri fod.

Voldsepisoden fandt sted torsdag i sidste uge.

Her blev en 24-årig mand stukket med en kniv på Circle K på Allégade, hvorefter han forsøgte at påkøre sine to rivaler med en bil.

Sydøstjyllands Politi efterlyser nu de to mænd, som måtte springe for livet for ikke at blive ramt af knivofferets køretøj.

Den ene af mændene førte ifølge politiet kniven i knivstikkeriet.

De efterlyste er 22-årige Jonas Nielsen og 27-årige Kristian Bøtker Laursen.

Jonas Nielsen er 196 centimeter høj, almindelig af bygning, og han har kort, mørkt hår og blå-grønne øjne.

Kristian Bøtker Laursen er 175 centimeter høj og almindelig af bygning. Han har kort, mørkt hår, brune øjne og hageskæg.

Sydøstjyllands Politi har allerede været i kontakt med de to mænd via deres advokater, men trods opfordringer fra politiet har de ikke meldt sig.

Den 24-årige mand, der forsøgte at køre de to mænd ned, blev anholdt efter overfaldet og sigtet for drabsforsøg.

Trods knivstikkeriet var han ikke værre tilredt, end at han kunne møde op til grundlovsforhør dagen efter. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Dommeren valgte dog ikke at fængsle manden for drabsforsøg, men grov vold.

Han nægter sig skyldig.

I første omgang havde politiet ikke overblik over, hvor mange personer der var involveret i opgøret på tankstationen. Men siden har det ifølge politiet vist sig, at kun de tre var indblandet.

Borgere, der har set de to mænd eller ved, hvor de befinder sig, opfordres til at kontakte politiet på telefonnummer 114.

/ritzau/

Annonce
Efterlysning fra Sydøstjyllands Politi
Politifoto/Sydøstjyllands Politi/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce