Annonce
112

To mænd sigtet for tyveri af 25 brønddæksler: Deres forklaring holdt ikke vand

Arkivfoto: Michael Bager

Løgumkloster: To mænd blev lørdag sigtet for tyveri af 25 brønddæksler på Nørregade i Løgumgårde tæt på Løgumkloster. De to mænd var blevet set læsse de mange brønddæksler op på en trailer, hvor de herefter kørte væk med dem. De mange dæksler var allerede taget op og samlet sammen, før de to mænd kom til, eftersom der udføres vejarbejde på Nørregade.

Personen, der anmeldte dette til politiet lørdag klokken 12.27, nåede at se nummerpladen på bilen mændene kørte væk i, så politiet kunne nemt finde frem til tyvene.

Der er tale om en 30-årig mand fra Bevtoft og en 55-årig mand fra Rødekro. De forklarede politiet, at de havde fået lov til at tage brønddækslerne af det firma, der udfører vejarbejdet. Det fandt politiet hurtigt ud af, at det ikke passede.

Gerningsmændene er nu sigtet for tyveriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce