Annonce
Varde

To mænd og en kvinde fængslet: 52-årig erkender sig skyldig i at distribuere stor mængde amfetamin

Det er i området ved Sig, at der ifølge politiet er distrubueret en større mængde amfetamin. Foto: Google Street View
Der er begrundet mistanke om, at der er distribueret amfetamin for et stort beløb fra en landsby ved Varde. I første omgang er tre personer i varetægtsfængsel, mens sagen efterforskes.

Sig: Tirsdag formiddag blev to mænd og en kvinde - alle med bopæl i Varde Kommune - fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling. Det drejer sig om distribution af en større mængde amfetamin. Den ene af de tre erkender.

Det var den 52-årige mand, som bor ved landsbyen Sig i Varde Kommune, der i grundlovsforhøret erkendte sig skyldig, før der blev afgivet forklaring.

De to øvrige  - en kvinde på 41 år og en mand på 34 år - er sigtet for at have modtaget to kilo amfetamin og at have leveret det ene kilo videre til manden med bopæl ved Sig. Det fremgik ikke af sigtelsen, hvad, politiet mener, der er sket med det andet kilo.

Annonce

De to nægtede sig skyldige.

Betydelig mængde

Der er tale om en betydelig mængde amfetamin. Et gram forhandles til en pris på 100 til 200 kroner, så det er altså en samlet værdi på 100.000 til 200.000 kroner på den mængde, som manden erkendte at have modtaget fra manden og kvinden.

Han er desuden  sigtet for at have modtaget 300 gram amfetamin fra en tredje leverandør. Dette forhold i sigtelsen har manden og kvinden ikke noget med at gøre.

Hvis politiet vil have en sigtet varetægtsfængslet, skal den sigtede fremstilles for en dommer, inden der er gået 24 timer.  De tre sigtede blev alle anholdt kort efter klokken 11.00 mandag og fremstillet for dommer Helle Fløystrup tirsdag klokken 09.30. Det fremgår af grundloven, at politiet ikke må holde på personer i mere end 24 timer.

Selve forhøret fandt sted for lukkede døre - efter sigtelsen var læst op.

Dommer Helle Fløystrup varetægtsfængslede alle tre i fire uger.

De tre fængslede har hver deres forsvarer. Den 52-årige mand har Jens Graven Nielsen fra Varde, den 34-årige har Jan Hansen fra Tønder og den 41-årige kvinde har Finn Andersen fra Esbjerg.


Der er tale om en betydelig mængde amfetamin. Et gram forhandles til en pris på 100 til 200 kroner.

Uddrag af artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce