Annonce
Sønderborg

To medhold efter kommunal mørklægning: Nu skal sagen behandles igen

Ole Hansen i sin ejendom på Iller Strandvej, hvor meget tid er gået med papirarbejde og undren over kommunens adfærd i en sag om udstykning af 21 grunde. Foto: Henrik Rath
Bygmester Ole Hansen i Iller på Broagerland har kæmpet i en lang sag om lov til at udstykke 21 byggegrunde. Han har efterlyst mange svar og fået to medhold hos Ankestyrelsen i klager over manglende indsigt. Nu skal sagen behandles igen.

Broager: Ole Hansen på Iller Strandvej er en besindig mand. Men han undrer sig og efterlyser svar i forbindelse med en langtrukken sag hos Sønderborg Kommune.

Her har han søgt om lov til at udstykke 21 byggegrunde på Nejsvej i Broager. Sagen var på teknik- og miljøudvalget tilbage i februar i år. Men kort før mødet, blev den taget af.

- Jeg forstår det ikke og efterlyser bare noget ordentlighed og ærlighed, siger Ole Hansen hjemme i sit hus, hvor et ringbind fyldt med papirer vidner om sagens omfang.

Annonce

Ole Hansen har løbende søgt aktindsigt i sin søgen efter svar på, hvorfor der ikke kan tages en politisk beslutning.

To medhold fra Ankestyrelsen

Ankestyrelsen, som skal sikre, at kommunernes afgørelser er lovlige, har nu for anden gang underkendt Sønderborg Kommunes afvisning af at frigive oplysninger fra et referat i en sag om aktindsigt til en borger på Broagerland. Første gang underkendte Ankestyrelsen kommunens afgørelse den 11. august. Anden gang er den meddelt kommunen den 9. oktober.


Jeg forstår det ikke og efterlyser bare noget ordentlighed og ærlighed.

Ole Hansen


I følge netmediet Broager.dk vil kommunen ikke give Ole Hansen indsigt i et internt referat, som efter Ankestyrelsens mening måske indeholder oplysninger, der kan belyse sagen. Den viden har Ankestyrelsen, fordi styrelsen har læst det pågældende referat.

Ankestyrelsen beder derfor Sønderborg kommune om at genoptage sagens behandling og træffe en ny afgørelse om aktindsigt. Kommunens begrundelse for at holde referatet tilbage opfylder ikke begrundelseskravet i forvaltningsloven, fastslår Ankestyrelsen.

Annonce

Et ærligt svar

Ole Hansen håber, at et referat i kommunens "Strategisk Jordforsyning" kan løfte sløret Ankestyrelsen mener ikke, at kommunen har taget stilling til Ole Hansens eventuelle ret til aktindsigt i et referat fra mødet i Strategisk Jordforsyning .

Styrelsen beder i den sammenhæng kommunen vurdere, om hensynet til det offentliges interesser går forud for Ole Hansens ret til at se referatet.

- Det er i og for sig i orden, hvis de ikke vil give mig lov, men jeg vil bare gerne have en ærlig begrundelse i stedet for at blive trukket rundt ved næsen. Måske er det fordi, udstykningerne er i konkurrence med kommunens egne. Men man vil jo gerne have tilflyttere, og det kræver gode byggegrunde, tilføjer Ole Hansen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Alt dyreliv i dam er væk: Forurening efter storbrand koster også ænder og svanefamilie livet

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce