Annonce
Sønderborg

To medhold efter kommunal mørklægning: Nu skal sagen behandles igen

Ole Hansen i sin ejendom på Iller Strandvej, hvor meget tid er gået med papirarbejde og undren over kommunens adfærd i en sag om udstykning af 21 grunde. Foto: Henrik Rath
Bygmester Ole Hansen i Iller på Broagerland har kæmpet i en lang sag om lov til at udstykke 21 byggegrunde. Han har efterlyst mange svar og fået to medhold hos Ankestyrelsen i klager over manglende indsigt. Nu skal sagen behandles igen.
Annonce

Broager: Ole Hansen på Iller Strandvej er en besindig mand. Men han undrer sig og efterlyser svar i forbindelse med en langtrukken sag hos Sønderborg Kommune.

Her har han søgt om lov til at udstykke 21 byggegrunde på Nejsvej i Broager. Sagen var på teknik- og miljøudvalget tilbage i februar i år. Men kort før mødet, blev den taget af.

- Jeg forstår det ikke og efterlyser bare noget ordentlighed og ærlighed, siger Ole Hansen hjemme i sit hus, hvor et ringbind fyldt med papirer vidner om sagens omfang.

Ole Hansen har løbende søgt aktindsigt i sin søgen efter svar på, hvorfor der ikke kan tages en politisk beslutning.

Annonce

To medhold fra Ankestyrelsen

Ankestyrelsen, som skal sikre, at kommunernes afgørelser er lovlige, har nu for anden gang underkendt Sønderborg Kommunes afvisning af at frigive oplysninger fra et referat i en sag om aktindsigt til en borger på Broagerland. Første gang underkendte Ankestyrelsen kommunens afgørelse den 11. august. Anden gang er den meddelt kommunen den 9. oktober.


Jeg forstår det ikke og efterlyser bare noget ordentlighed og ærlighed.

Ole Hansen


I følge netmediet Broager.dk vil kommunen ikke give Ole Hansen indsigt i et internt referat, som efter Ankestyrelsens mening måske indeholder oplysninger, der kan belyse sagen. Den viden har Ankestyrelsen, fordi styrelsen har læst det pågældende referat.

Ankestyrelsen beder derfor Sønderborg kommune om at genoptage sagens behandling og træffe en ny afgørelse om aktindsigt. Kommunens begrundelse for at holde referatet tilbage opfylder ikke begrundelseskravet i forvaltningsloven, fastslår Ankestyrelsen.

Annonce

Et ærligt svar

Ole Hansen håber, at et referat i kommunens "Strategisk Jordforsyning" kan løfte sløret Ankestyrelsen mener ikke, at kommunen har taget stilling til Ole Hansens eventuelle ret til aktindsigt i et referat fra mødet i Strategisk Jordforsyning .

Styrelsen beder i den sammenhæng kommunen vurdere, om hensynet til det offentliges interesser går forud for Ole Hansens ret til at se referatet.

- Det er i og for sig i orden, hvis de ikke vil give mig lov, men jeg vil bare gerne have en ærlig begrundelse i stedet for at blive trukket rundt ved næsen. Måske er det fordi, udstykningerne er i konkurrence med kommunens egne. Men man vil jo gerne have tilflyttere, og det kræver gode byggegrunde, tilføjer Ole Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce