Annonce
Udland

Saudisk soldat gennemførte dødeligt angreb på base i USA

Us Navy/Reuters
Præsident Donald Trump siger, at Saudi-Arabiens konge har undskyldt for drabene på flådebase i Florida.

Det var en soldat fra det saudiarabiske luftvåben, som fredag dræbte flere personer på en flådebase i den amerikanske delstat Florida.

Det oplyser Floridas guvernør, Ron Desantis.

I alt fire personer er dræbt og flere såret under skyderiet på basen Naval Air Station Pensacola.

Den ene er den saudiske soldat. Han blev skudt og dræbt af to betjente i et undervisningslokale inde på basen, oplyste den lokale sherif i Escambia County, David Morgan, tidligere.

- Saudi-Arabiens regering er nødt til at svare for disse ofre, siger guvernør Desantis.

- De skal afdrage på en gæld her, siger han.

Præsident Donald Trump skriver på Twitter, at han har talt med Saudi-Arabiens kong Salman efter skyderiet, og kongen har sagt undskyld.

- Kongen sagde, at det saudiske folk er meget vrede over gerningsmandens barbariske handlinger, og at denne person på ingen måde repræsenterer følelserne hos det saudiske folk, som elsker det amerikanske folk, skriver Trump.

Flere hundrede soldater fra det meste af verden deltager for øjeblikket i træning på flådebasen.

Sherif Morgan fortalte tidligere, at en bevæbnet person var blevet antruffet fredag morgen - om eftermiddagen dansk tid.

Skyderiet var begyndt klokken 6.30 fredag morgen, og det sluttede først klokken 8.00 ifølge avisen USA Today, da den saudiske soldat var blevet stoppet af to betjente.

Der var blevet skudt i undervisningslokaler over to etager. Den saudiske soldat havde været bevæbnet med en pistol.

Otte mennesker behandles på det nærmeste hospital for deres skader, hed det tidligere.

Under aktionen blev to af sheriffens assistenter såret. Den ene blev ramt af et skud i armen, mens den anden blev ramt i knæet.

Naval Air Station Pensacola ligger nær Floridas grænse til delstaten Alabama og er et større uddannelsessted for flåden. Det er også her, Blue Angels holder til. Det er en luftakrobatisk enhed, der deltager i opvisninger.

Der arbejder 16.000 militærfolk og 7400 civile på basen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];