Annonce
Sport

To nederlag på to dage: Alligevel må håndboldkvinderne have tanket selvtillid

Kristina Jørgensen spillede en rigtig fin landskamp. Hun demonstrerede stort overblik, og der er ingen tvivl om, at hun får en stor rolle under EM-slutrunden, der for Danmarks vedkommende indledes fredag den 4. december i Boxen i Herning med en kamp mod Slovenien. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det er ingen skam at tabe til Norge. På trods af torsdagens nederlag på 27-25 spillede de danske kvinder langt henad vejen en rigtig fin kamp, og der er grund til forsigtig EM-optimisme.

HÅNDBOLD: To nederlag til Norge på to dage.

To knebne nederlag vel at mærke.

Og derfor må de danske håndboldkvinder, der tabte andendagsgildet til de norske jenter med 29-26, trods alt have tanket en pæn portion selvtillid frem mod EM-slutrunden om en uges tid.

Men Norge kan danskerne altså fortsat ikke få skovlen under. Det var nederlag nummer 14 i træk, men alligevel peger pilen forsigtigt opad i forhold til VM-dukkerten i Japan for et år siden.

Og torsdag var Danmark på fra første fløjt og spillede langt henad vejen en yderst fornuftig første halvleg, da de for anden aften i træk testede EM-formen i Vejle mod Norge.

Danmark vandt det første kvarter med 11-8, og det var der flere årsager til. Lærke Nolsøe, der er den eneste deciderede venstrefløj i landstræner Jesper Jensens trup til slutrunden, blev sat fint i scene, og hun fik sat et par fine mål ind bag Emily Stang Sando, der igen var vikar i det norske bur for coronasmittede Silje Solberg.

Kampen i tal

Danmark – Norge 26-29 (14-17)

Stillinger undervejs

6-6, 11-11, 14-15, 19-20, 23-24, 25-27.

Mål, Danmark: Kathrine Heindahl 4, Line Haugsted 3, Mia Rej 3, Lærke Nolsøe 2, Anne Mette Hansen 2 (1), Trine Østergaard 2, Mie Højlund 2, Andrea Hansen 2, Laura Damgaard 1, Majbritt Toft Hansen 1.

Topscorere, Norge: Camilla Herrem 7, Stine Oftedal 6.

Udvisninger

Danmark 1, Norge 3

Hun er giftig

Også Viborg-spillerne Line Haugsted og Kristina Jørgensen stod stærkt i billedet.

Haugsted sneg sig et par gange med i kontrafasen, og hun er altså giftig, når hun kommer i høj fart ned mod en forsvarsspiller. Hun er et fantastisk skud, hun vil gerne selv bidrage noget mere i offensiven, og det ser i hvert fald ud til, at hun har kvaliteterne til det.

Jørgensen fik også banket et par bolde i mål, men hun var først og fremmest god til at servicere holdkammeraterne med sit fine blik for spillet. Det nød Trine Østergaard på højre fløj og stregspillerne Kathrine Heindahl og Majbritt Toft Hansen godt af.

Der var med garanti også et stort kryds i bogen til Mia Rej, der synes at skulle have en stor rolle på holdet. Der er både tempo samt hoved og hale i det meste af det, som playmakeren foretager sig. Hun er kommer sent ind på landsholdet, men det tegner yderst lovende. Det må man bare sige.

Op i omdrejninger

I det danske mål var der pause til Sandra og derfor spilletid til Althea Reinhardt, og hun gjorde det egentlig også ganske fornuftigt, men præcis som i onsdagens træningskamp kom Norge, der var blevet forstærket med Veronica Kristansen, stille og roligt op i omdrejninger.

Den danske føring på 11-8 blev til 11-11 og 13-13, inden der blev blæst til snak i omklædningsrummet med plus tre på den norske målkonto, 17-14. Det skyldtes først og fremmest en sprudlende norsk kontrafase anført af Camilla Herrem - og så haltede det også lidt med aggressiviteten i det danske midterforsvar, hvor Kari Brattsett Dale fik lov til at boltre sig lige lovlig meget.

Men stor ros til de danske kvinder for at blive ved med at mose på. Otte minutter ind i anden halvleg sørgede en stærkt spillende Kathrine Heindahl for udligning til 19-19 - og umiddelbart derefter var der så landsholdsminutter til Laura Damgaard, der torsdag stødte til EM-truppen i stedet for Helena Elver, der var så forbandet uheldig at pådrage sig en korsbåndsskade i forbindelse med opvarmningen til den første af de to testkampe mod Norge.

Og Damgaard gik dejligt uimponeret til værks - og hun sørgede faktisk for dansk føring på 23-22 med 13 minutter tilbage.

Formidable Oftedal

Men Norge kunne altså igen stramme skruen, da det snerpede til. Formidable Stine Oftedal scorede lige tre hurtige mål, og det betød, at Danmark igen halsede bagefter i den absolutte slutfase.

Det sluttede 29-26 til Norge, men der var som nævnt mange fine præstationer. Og det må være i fokus i de næste dage i den danske lejr. Der er ingen grund til ikke at tro på, at Danmark ikke kan gøre en god figur ved slutrunden, og vi skal jo heldigvis først møde Norge i en eventuel EM-semifinale.Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser