Annonce
Aabenraa

To nye kokke skal gøre Højskolen Østersøen endnu mere bæredygtig

Kokkeduoen Klaus Græns og Francois Top kommer til at stå for den daglige drift af køkkenet på Højskolen Østersøen. Det vil ske med fokus på bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. Privatfoto
Kokkene Klaus Græns og Francois Top er klar til at overtage den daglige drift på Højskolen Østersøen. Der sker med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer samt økologiske retter på menuen.

Aabenraa: Den 15. august tiltræder den eksperimenterende og innovative kok Francois Top stillingen som daglig leder af køkkenet på Højskolen Østersøen sammen med den erfarne kok Klaus Græns, der "tyvstartede" den 15. juli. De to kokke har til opgave at løfte målet om at gøre højskolen endnu mere bæredygtig samt at sætte lokale råvarer og økologi på menuen.

De to kokke har allerede arbejdet på køkkenets nye manifest, der bygger på fem grundpiller: økologi, bæredygtighed, kreativitet, gennemsigtighed og det samlende måltid.

- Køkkenet skal ikke alene tage ansvar for kost og miljø, men også være en kilde til inspiration for både elever, medarbejdere og omgivelser, fortæller Klaus Græns i en pressemeddelelse.

Annonce
Allerede i weekenden den 24.-25. august har Højskolen Østersøen et åbent højskoletilbud, hvor kokkeduoen sammen med skolens kursister vil kreere en kulinarisk oplevelse. Privatfoto

Kulinarisk oplevelse

De to nye kokke skal give kursister en kulinarisk smagsoplevelse samt bidrage til udvikling af nye gastronomiske kurser og oplevelser på Højskolen Østersøen. Dette vil ske både i form af ugekurser og på åbne højskoledage, hvor højskolen åbner op for, at især lokale kan benytte sig af højskolens tilbud.

Det åbne højskoletilbud bliver søsat den 24.–25. august, hvor gastronomien og skolens køkken er centrum. Her vil man blive præsenteret for råvarer, der tager udgangspunkt i årstiden og lokale forhandlere. I samspil med skolens kokkeduo kreerer kursisterne et kulinarisk og kreativt måltid.

- Den åbne højskole bliver en forlængelse af den allerede igangværende proces. Vi har en ambition om, at Højskolen Østersøen skal være et innovativt eksperimentarium i personlig, social og miljømæssig bæredygtighed, siger forstander Morten Erbs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce