Annonce
Varde

To nye sure smileyer uddelt i Blåvand: Èn af butiksejerne vil nu klage

Blåvand Butik, som rummer varemærket Blåvand Bolcher, har fået et stort bødeforlæg. Foto: Google Street View
Butikken, som rummer Blåvand Bolcher, har fået et stort bødeforlæg. Værtshus har også indkasseret en sur smiley.

Blåvand: Fødevarestyrelsen har for alvor kig på feriebyen Blåvand, når det kommer til uddeling af sure smileyer. Nu er antallet af sure smileyer uddelt i 2019 i virksomheder i Blåvand helt oppe på syv. Til sammenligning var der nul i hele 2018.

Sure smileyer i kategori 4 medfører typisk bødeforlæg og kan føre til politianmeldelser, karantæne og fratagelse af autorisation.

I den seneste uge er det offentliggjort, at både Blåvand Butik og et værtshus hver især har fået en sur smiley, og dermed kommer det samlede tal op på syv. Her er vel at mærke tale om sure smileyer i kategori 4.

I Blåvand Butik, nok bedst kendt for varemærket Blåvand Bolcher, har den sure smiley medført et bødeforlæg på hele 15.000 kroner. Her er der tale om opfølgning på et kontrolbesøg, som blev udført den 28. august. Den medførte en indskærpelse for en blæserkøler i et kølerum, som ikke var ren.

Ved det gebyrbelagte, opfølgende besøg den 4. september var det forhold bragt i orden. Til gengæld var der sorte belægninger og kalkbelægninger ved isterningemaskiner og "slushicemaskinerne fremstår med formodet hvidligt skimmel på ydersiden rundt i bundkanten af beholderen", står der i kontrolrapporten.

Annonce

Disse har fået en sur smiley i år

Følgende virksomheder har fået sure smileyer i Blåvand i 2019:

  • Pølsevognen Family Food, Blåvand
  • Fiskehjørnet
  • Slagter Theilgaard
  • Blåvand Butik
  • Æ Huk Bar
  • Acqua Blu (har fået to sure smileyer)

Butik vil klage

Karsten Storgaard er administrerende direktør i virksomheden Bon Coca, som ejer Blåvand Butik og varemærket Blåvand Bolcher:

- Vi synes, at det er hårdt bedømt med en 4'er, og det påklager vi, siger Karsten Storgaard.

Det sker, fordi det er første gang, at der påtalt noget ved isterningemaskiner og slushice-maskinen. Karsten Storgaard mener derfor, at en indskærpelse - det vil sige en ikke helt glad smiley i kategori 2 - burde være tilstrækkeligt.

- Det er ikke en klage, vi vil trække i langdrag. Vi har udbedret forholdene, siger Karsten Storgaard, som afventer et opfølgende kontrolbesøg hurtigst muligt, så den glade smiley kan genvindes.

Karsten Storgaard ejer Bon Coca i Kolding sammen med Martin Folmer.

Værtshusejer: Det er hårdt bedømt

Også værtshuset "Æ Huk Bar" i Blåvand har fået en sur smiley og et bødeforlæg på 2500 kroner. Værtshuset blev den 28. august indskærpet, at et ejerskifte skulle være meddelt Fødevarestyrelsen. Ved det efterfølgende kontrolbesøg den 4. september - seks dage senere - var det forhold ikke bragt i orden.

Michael Pedersen, som er forpagter på Æ Huk Bar, synes, at en bøde på 2500 kroner er hårdt bedømt.

- Jeg troede, jeg havde to måneder til at skifte det cvr-nummer. Mens manden udskrev bøden, var jeg nede at låne en computer og kunne skifte cvr-nummeret på den tid, siger Michael Pedersen.

Han lægger vægt på, at den sure smiley ikke angår fødevaresikkerhed.

- Det er jo et værtshus. Fødevarestyrelsen plejer kun at komme noget i retning af hvert ottende år, siger Michael Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce