Annonce
Kultur

To nye Varde-foreninger får en sen nytårshilsen

Drift RC Varde og Varde Stand Up Paddle modtog hver 2.909 kroner fra Varde Kommune. Fra venstre er det chefsergent Karsten Hansen, de to medlemmer fra Drift RC Varde, Jan Lund Vinbech og Martin Krogh og borgmester Erik Buhl (V). Foto: Henrik Reintoft

Varde: Varde Kommune får hvert år 40 procent af et eventuelt overskud fra Nytårskoncerten. De 60 procent går til garnisonerne i Nymindegab, Oksbøl og Varde. I år er der 2.909 kroner hver til to foreninger fra Varde Kommune. Det er Drift RC Varde og Varde Stand Up Paddle. To nystiftede foreninger, som hver især tilbyder en ny aktivitet for borgerne.

Pengene blev overrakt af borgmester Erik Buhl (V) på Varde Rådhus onsdag i forbindelse med offentliggørelse af solisterne til næste års nytårskoncert. Det er Julie Berthelsen og Amin Jensen.

Varde Stand Up Paddle var forhindret i at deltage, mens Martin Krogh (40) og Jan Lund Vinbech (43) fra Drift RC Varde med 30 medlemmer var mødt op.

- Vi hygger tre dage om ugen. Det går ud på at få de unge væk fra computeren og ud at møde nogle folk og få nye venner, siger Martin Krogh.

Og som et alternativ til fodbold og håndbold.

Klubben dyrker sin hobby i kælderen på Lykkegårdskolen søndag, tirsdag og torsdag. Deres hobby går ud på at få elbiler i størrelsesforholdet 1:10 til at drifte (skride ud).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce