Annonce
Kultur

To nye Varde-foreninger får en sen nytårshilsen

Drift RC Varde og Varde Stand Up Paddle modtog hver 2.909 kroner fra Varde Kommune. Fra venstre er det chefsergent Karsten Hansen, de to medlemmer fra Drift RC Varde, Jan Lund Vinbech og Martin Krogh og borgmester Erik Buhl (V). Foto: Henrik Reintoft

Varde: Varde Kommune får hvert år 40 procent af et eventuelt overskud fra Nytårskoncerten. De 60 procent går til garnisonerne i Nymindegab, Oksbøl og Varde. I år er der 2.909 kroner hver til to foreninger fra Varde Kommune. Det er Drift RC Varde og Varde Stand Up Paddle. To nystiftede foreninger, som hver især tilbyder en ny aktivitet for borgerne.

Pengene blev overrakt af borgmester Erik Buhl (V) på Varde Rådhus onsdag i forbindelse med offentliggørelse af solisterne til næste års nytårskoncert. Det er Julie Berthelsen og Amin Jensen.

Varde Stand Up Paddle var forhindret i at deltage, mens Martin Krogh (40) og Jan Lund Vinbech (43) fra Drift RC Varde med 30 medlemmer var mødt op.

- Vi hygger tre dage om ugen. Det går ud på at få de unge væk fra computeren og ud at møde nogle folk og få nye venner, siger Martin Krogh.

Og som et alternativ til fodbold og håndbold.

Klubben dyrker sin hobby i kælderen på Lykkegårdskolen søndag, tirsdag og torsdag. Deres hobby går ud på at få elbiler i størrelsesforholdet 1:10 til at drifte (skride ud).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce