Annonce
Udland

To omkommer i vandmasserne under voldsomt uvejr i Spanien

Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix
Tre reddes op af rivende flod i Valencia. Uvejr vil fortsætte fredag, og Udenrigsministeriet advarer danskere.

Et stort område i det sydøstlige Spanien er i løbet af torsdag blevet ramt af regn i rekordmængder. Der meldes om betydelige ødelæggelser efter oversvømmelser, og mindst to mennesker er omkommet.

Den voldsomme regn er faldet ved Valencia og syd herfor.

En 51-årig kvinde og hendes 61-årige bror er fundet døde i en bil, som var væltet rundt af vandmasserne i Caudete cirka 100 kilometer syd for Valencia. Det skriver nyhedsbureauet Europa Press.

I Valencia skriver brandvæsnet på Twitter, at det er lykkedes at hive tre personer op af en rivende flod. To af dem var en 57-årig mand og hans 33-årige søn. Den tredje blev hevet op af en helikopter. Fire politifolk kom til skade under forsøget på at redde de tre personer.

Den spanske vejrtjeneste AEMET havde på forhånd advaret om, at regionen var i fare for at blive ramt af ekstreme regnmængder. Tjenesten forudså, at der på én time ville kunne falde op mod 90 millimeter regn og op mod 180 millimeter på et døgn.

Stormen vil i løbet af torsdag og fredag passere Valencia, Alicante og Murcia.

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark har advaret om voldsomt uvejr i de tre byer og områderne omkring dem. Det hedder, at der er risiko for oversvømmelser på flere spanske turistmål.

- Følg de lokale myndigheders anvisninger, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Tidligere på ugen ramte et voldsomt uvejr Mallorca. Her var det med både tornadoer og oversvømmelser til følge.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce