x
Annonce
112

To personer i heldragt bankede på: Lis fik skræmt tyvene væk

Tirsdag morgen bankede det pludselig på Lis Velds hoveddør. Arkivfoto: Mette Mørk
Lis Velds advarer andre mod personer, der udgiver sig som værende fra Sundhedsstyrelsen.

Tinglev: Coronavirussen er skræmmende, og det er der åbenbart nogle, der forsøger at udnytte i det sønderjyske.

Det er noget, den 76-årige Lis Velds fra Tinglev kan tale med om. Hun fik tirsdag morgen besøg af to personer, som hun er overbevist om ikke havde rent mel i posen.

- Tirsdag morgen klokken 07.45 bankede det pludselig på min hoveddør, og det er meget usædvanligt på det tidspunkt, siger Lis Velds.

Fra sit køkkenvindue kunne Lis Velds se, at der stod to personer foran hendes hoveddør, og det var et noget usædvanligt syn, der mødte hende.

- Det var to personer klædt i hvide heldragte, blålige masker, og så bar de også briller, siger Lis Velds, der ikke kunne se, om det var mænd eller kvinder, der gemte sig bag maskeringen.

Lis Velds reagerede ved at åbne sit køkkenvindue, samtidig med at hun havde sin mobiltelefon i hånden.

Annonce
Jeg sagde til dem, at den skulle de længere ud på landet med, og at de hellere skulle få benene på nakken.

Lis Velds, Tinglev

Fanden tog ved dem

Da de to personer fik øje på Lis Velds, sagde de, at de kom fra Sundhedsstyrelsen, men den købte hun ikke.

- Jeg sagde til dem, at den skulle de længere ud på landet med, og at de hellere skulle få benene på nakken. Jeg gjorde også opmærksom på, at jeg ville ringe til politiet, siger Lis Velds.

- Så tog fanden ved dem, og de løb væk, fortsætter hun.

Gennem medierne har Lis Velds hørt om, at der er nogen, der forsøger at udnytte corona-krisen, og hun er da heller ikke i tvivl om, hvad de to personer var ude på.

- De ville ind i mit hus og stjæle. Det er der ingen tvivl om, og det er simpelthen så langt ude, siger Lis Velds, der ikke på noget tidspunkt overvejede at lukke de to personer ind.

Det vil hun også gerne opfordre andre til ikke at gøre.

- Mit råd er, at man ikke skal åbne døren, men der bor mange ældre mennesker her i kvarteret, og der er sikkert nogle, der vil hoppe på den, siger Lis Velds.

Den 76-årige Lis Velds har anmeldt episoden til politiet, og fra ordensmagten side er opfordringen klar.

- Jeg fik at vide af politiet, at hvis de skulle dukke op igen, så skulle jeg ringe til politiet med det samme, siger Lis Velds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce