Annonce
Indland

Politi efterlyser mand med plastikpose efter eksplosion

Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
Tidligt onsdag morgen fik politiet en anmeldelse om en kraftig eksplosion på et pizzeria i Vanløse.

To personer er blevet set løbe fra et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse efter en kraftig eksplosion tidlig onsdag morgen.

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde onsdag formiddag.

- Vi kan se på noget overvågning, at der i området kommer en mand gående hen mod pizzeriaet cirka to minutter før eksplosionen. Han bærer en plastikpose, siger Brian Belling, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

- Vi har også fået nogle oplysninger fra vidner derude. Efter eksplosionen ser man to personer løbe ved pizzeriaet ind mod byen ved Støvringvej.

På pressemødet onsdag formiddag meldte politiet ud, at man efterlyste en mand med en hvid plastikpose, men politiet rejser nu tvivl om, hvorvidt posen var hvid på grund af genskin.

- I arbejdet med at få forbedret videooptagelsen har det vist sig, at genskin kan være årsagen til, at posen så lys ud. Derfor kan vi ikke sige noget om posens farve, skriver politiet på Twitter onsdag eftermiddag.

Københavns Politi fik anmeldelsen om eksplosionen på pizzeriaet, Pizza 73, klokken 05.40.

Pizzeriaet lukkede klokken 05.00.

Politiet ønsker at høre fra vidner, der har set manden med den hvide plastikpose eller har kendskab til personerne, der er set løbe fra stedet.

Ingen kom til skade ved eksplosionen, men fem store vinduespartier er blæst ud af pizzeriaet.

Det flyder desuden med glas på fortovet og vejen, og døren til pizzeriaet er blæst ud.

- Sprængningen startede inde i bygningen kort fra indgangsdøren og har givet kraftige skader både inde og på bygningen. Der var ingen personer derinde. Vi arbejder på gerningsstedet i en rum tid endnu, siger vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med hændelsen har Jyllingevej mellem Ålekistevej og Jernbane Allé været spærret hele morgenen og formiddagen.

Vejene er åbnet igen i begge retninger, skriver politiet på Twitter.

Borgere kan ringe til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Politiet mener ikke, at der er en sammenhæng mellem morgenens eksplosion og eksplosionerne ved Skattestyrelsen og nærpolitistationen på Nørrebro, der fandt sted i august.

- På nuværende tidspunkt har vi ingen indikationer på, at der er en sammenhæng mellem de her tre sprængninger, siger Brian Belling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce