Annonce
Udland

To personer ramt af skud i svensk boligområde

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Politiet i Skåne efterlyser vidner i forbindelse med en skudepisode torsdag eftermiddag i Hässleholm.

To personer er torsdag eftermiddag blevet skudt i Hässleholm, der ligger i Skåne i Sverige. Det skriver flere svenske medier, herunder Aftonbladet.

Ofrenes tilstand er uvis. De to skudofre, der er henholdsvis 25 og 30 år, er kørt direkte til hospitalet i en ambulance.

Politiet er talstærkt til stede i boligområdet Trebackalånggatan, der er blevet afspærret.

Sidst på eftermiddagen har politiet udvidet sit efterforskningsområde.

- Vi har udvidet vores afspærringer. Det skyldes, at vi ikke har kunnet afgøre, hvorvidt findestedet er det samme som gerningsstedet, siger Katarina Rusin, der er pressetalsmand for politiet i Skåne.

Der er ingen anholdte i forbindelse med skudepisoden, og politiet søger i området med hunde, droner og helikopter.

Ifølge politiet i Skåne er der tale om flere gerningsmænd, der skulle have forladt gerningsstedet til fods. Motivet er uvist.

Politiet efterlyser vidner til episoden.

Trebackalånggatan ligger i det centrale Hässleholm og består af en blanding af lejeboliger og ejerboliger.

Boligområdet er tæt på en skole og en børnehave, hvor forældrene til børnene er blevet bedt om at bringe dem hjem før tid.

/ritzau/

Annonce
Citeret artikel fra Aftonbladet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce