Annonce
Indland

To personer sprang ud ad vindue da røgbombe blev kastet

Jens Stage's lejlighed udsat for brandattentat. Foto: Axel Schütt
Der skete skader for 225.000 kroner, da fodboldspiller Jens Stages lejlighed blev angrebet med røgbombe.

To personer måtte springe ud af vinduet, da fodboldspiller Jens Stages lejlighed i Aarhus blev angrebet med en røgbombe natten til 14. juli.

- Vi blev vækket af lyden af et vindue, der blev smadret. Efterfølgende hørte vi en høj susen, og så blev stuen fyldt med røg, forklarer manden, der delte lejligheden med Jens Stage.

Han er tirsdag indkaldt som vidne i sagen i Retten i Aarhus, hvor tre mænd i 20'erne er tiltalt for at have kastet en brosten og en røgbombe.

Jens Stage var ikke selv til stede, da det skete, men det var bofællen og dennes kæreste.

- Der kom et skarp lys, og vi troede, at der var ild. Så vi gik i panik og sprang ud af vinduet, forklarer manden.

Lejligheden ligger i stueetagen i Eckersbergsgade i Aarhus, så der var ikke langt ned.

Alligevel kom mandens kæreste lettere til skade og blev tilset på skadestuen.

Røgbomben landede i stuen klokken 02.30 om natten, mens parret lå og sov i et tilstødende soveværelse. Dørene mellem værelserne var åbne.

En brandteknisk ekspert er indkaldt som vidne for at vurdere angrebets farlighed.

- De har efter min vurdering været i fare. Hvis de havde befundet sig i stuen, ville de have været i overhængende fare, siger Bjarne Olesen, der er brandundersøger hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

Lejligheden er blevet skadet af sod og røg som følge af røgbomben.

En opgørelse fra forsikringsselskabet viser, at istandsættelsen af lejligheden beløber sig til 150.000 kroner, ligesom der er sket skader på indbo for 75.000 kroner.

Angrebet fandt sted, kort efter at Jens Stage var skiftet fra AGF til FC København.

De tre tiltalte erkender, at det var dem, der kastede brosten og røgbombe ind gennem et vindue.

En 24-årig mand har forklaret, at det var hans idé, som han fik de to andre med på.

Han har forklaret, at han var voldsomt utilfreds med fodboldspillerens klubskifte.

Omkring røgbomben var viklet en seddel med ordene: "I Aarhus straffes forræderi. Svin!!! Judas".

En nogenlunde enslydende besked var få timer forinden sendt til fodboldspilleren af den 24-årige.

Det førte politiet på sporet af ham, og han blev anholdt to dage senere.

I august blev de to andre tiltalte i sagen anholdt, og alle tre har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

De erkender at have kastet en røgbombe, men bestrider farligheden i angrebet, som de karakteriserer som hærværk.

Der falder dom i sagen i næste uge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce