Annonce
Vejen

To projekter får 350.000 kroner fra landdistriktspulje

Wellings Landsbymuseum i Mejlby ved Lintrup har fået 128.000 kroner fra LAG-midlerne. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Estrup Hovedgaard ved Vejen og Wellings Landsbymuseum i Lintrup kom i betragtning til årets første uddeling fra LAG Vejen-Billund. I puljen er der yderligere 1,5 millioner kroner, hvoraf de 400.000 kroner er øremærket grønne og bæredygtige projekter.

Vejen Kommune: Årets første uddeling fra landdistriktsprogrammet LAG Vejen-Billund er blevet uddelt. Denne gang er der to projekter i Vejen Kommune, som er kommet i betragtning.

Det gælder dels Estrup Hovedgaard mellem Vejen og Brørup, som har opnået et tilskud på 213.000 kroner til projektet: Toiletfaciliteter til Bed & Breakfast samt events.

Dels er det Wellings Landsbymseum i Lintrup, som har fået tilsagn om et tilskud på 128.391 kroner til projektet: Isolering og varme i Wellings Landsbymuseum. Det er et projekt, som er blevet givet tilskud til under puljen grønne, bæredygtige projekter.

Næste ansøgningsfrist er i april, og LAG Vejen-Billund har i alt 1,5 millioner kroner. De 1,1 millioner kroner er til den normale indsats, mens de resterende midler på 400.000 kroner er øremærket til netop grønne og bæredygtige projekter.

Det kan være projekter, som frembringer grønne løsninger, fremmer klima- og miljøtiltag, fremmer cirkulær økonomi, skaber øget eller ny adgang til natur, nye naturoplevelser og naturbevarende tiltag samt understøtter bæredygtig turisme.

Annonce

Om LAG Vejen-Billund

LAG Vejen-Billund er en forening etableret under Landdistriktsprogrammet 2014-2020. Foreningen har i 2020 cirka 1,5 millioner kroner til rådighed til projekter i de to kommuner.

Næste ansøgningsfrist er den 27. april, og interesserede kan kontakte koordinator i LAG Vejen-Billund på telefon 20 28 56 68 eller på mail: lagvejenbillund@gmail.com.

Ansøgninger registreres i ansøgningssystemet Promis på adressen: promis.erst.dk

Det anbefales at tage kontakt til Merethe Juul, inden der ansøges.

Gode eksempler

Ifølge koordinator for LAG Vejen-Billund, Merethe Juul, er der mange gode eksempler på virksomheder og foreninger, som har modtaget tilskud til deres udviklingsprojekt. I alt har 34 projekter modtaget tilskud i løbet af årene 2015-2019. Heraf er der uddelt 4,6 millioner kroner til erhvervsrettede projekter og 1,7 millioner kroner til almennyttige projekter.

Ifølge formanden for LAG Vejen-Billund, Børge Jensen, Sdr. Hygum, har det aldrig været et spørgsmål om, hvorvidt projekterne kommer fra Billund eller Vejen Kommune.

- Vi lægger stor vægt på, at projekterne bliver en realitet og selvfølgelig, at projekterne opfylder vores overordnede vision om at skabe vækst for erhverv og turisme i landdistrikterne. Visionen er også at skabe gode rammer i landdistrikterne ved udnyttelse af natur- og kulturressourcer med henblik på at fastholde befolkningen og tiltrække nye tilflyttere i landdistrikterne. Det handler også om fastholdelse og etablering af arbejdspladser gennem etablering og videreudvikling af mikrovirksomheder, understreger Børge Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce