Annonce
Haderslev

To søstre, der går den klassiske vej

I otte-ni år har Maria og hendes døtre underholdt hver onsdag i juli. Denne onsdag manglede dog Anna. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Musik har fyldt livet igennem hos søstrene Anna og Giuly, der siden 2010 har optrådt sammen med mor, Maria Johanssen, i Corde di Gioia. Konservatoriet er næste skridt.

HADERSLEV: Tre var blevet til to, da Corde di Gioia gav koncert i museet, von Oberbergs Hus i Slotsgade. I de sidste otte-ni år har Maria Johannsen og døtrene, Anna og Giuly, givet klassiske koncerter i de historiske rammer, hvor de fire dage i juli spiller 45 minutters musik.

Annonce
Giuly studerer klaver, violin og kammermusik og komponerer også. Dog kun sjældent. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Ikke til diskussion

I et sidelokale stod Giuly og øvede violin:

- Min søster er i Estland, forklarede hun, der i år afviklede koncerten alene med sin mor. Til gengæld får de assistance næste år, for da bliver koncerten med seks musikere i alt, fortalte mor og datter få minutter, før koncerten begyndte foran de godt 30 tilskuere.

Anna er til et orkesterkursus i det baltiske land, og til daglig er hun studerende ved konservatoriet i København. Dermed er vejen lagt for de to kvinder, for Giuly, der efter sommerferien begynder i 3. g på katedralskolen, skal samme vej.

Det er slet ikke til diskussion, forstår man.

Højt gennemsnit

Giuly studerer musik - violin, klaver og kammermusik - og har blandt andet været i praktik i Det kongelige Kapel og ved Slesvigske Musikkorps. Giuly komponerer også - dog kun sjældent.

Storesøsteren forlod Haderslev Katedralskole som matematisk/fysisk student med et imponerede gennemsnit. Nu studerer hun cello, klaver og kammermusik, er selvlært komponist og rutineret korsanger.

De to går taktfast i moderens fodspor. Denne er udlært koncertsanger hos Jytte Carl i København og har optrådt som solist med orkester og ved liederkoncerter. Helt uden for musikkens verden har Maria Johannsen taget en cand. scient. grad i teoretisk fysik på Niels Bohr Instituttet.

Maria Johannsen dannede Corde di Gioia - Strings of Joy - i 2010. Siden har trioen optrådt ved utallige koncerter i Danmark, England, Tyskland og Skt. Petersborg i Rusland. De har spillet på hospice, på højskoler, til fester i loger og på hoteller samt på slotte som Sønderborg Slot og Koldinghus. De har deltaget i "klassisk for fred, en del af Haderslevs lysfest.

Og så altså lunch time-koncerterne i Slotsgade hver juli.

Anna Johannsen var forhindret, da hun var til orkesterkursus i Estland. Hun er blevet optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];