Annonce
Esbjerg Energy

To sene mål reddede Esbjerg Energy

Christian Wejse assisterede, da kampen i Odense blev afgjort. Foto: André Thorup
En enkelt scoring så længe ud til at være nok til sejr for Odense.

Det tog godt nok sin tid, inden afgørelsen faldt, men Esbjerg Energy gjorde sin pligt og slog fredag aften bundholdet fra Odense med 2-1.

Meget længe så det ellers ud til, at en tidlig fynsk scoring skulle blive afgørende, og at Odenses nye træner, Marc Lefevbre, skulle få sin første sejr.

Efter godt otte minutter scorede Riley Bourbonnais således til 1-0 for hjemmeholdet, der kom klart bedst ud til kampen.

Som minutterne gik, kom gæsterne mere og mere med, men vi skulle helt hen til anden halvdel af tredje periode, inden belønningen kom.

Med to mål på blot 21 sekunder. Fra to backer.

Først var Travis Brown målscorer med Trevor Cheek som oplægger, og siden satte Christian Wejse Jeppe Vinther i scene. Da var der spillet godt 52 minutter.

Samme Vinther tog kort tid efter 2-1-målet en udvisning for at forsinke spillet, men Esbjerg Energy red stormen af og tog fra Fyn med de tre ventede point og den fjerde sejr i træk.

Næste opgave er udekampen i Herning på tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];