Annonce
Esbjerg

To skolepiger søger fragtmulighed til Kenya

Sille Puggaard Petersen(tv.) og Signe Olesen Andersen har på eget initiativ samlet kassevis af skolemateriale, som nu skal sendes til et børnehjem i Kenya. Foto: René Aunsbjerg Fogh
To piger fra 9.c på Vittenbergskolen Vadehav har samlet skoleting til et børnehjem i Kenya. Skolen vil samtidig donere stole og borde, men man mangler en fragtmulighed.

Ribe: Børnehjemmet på Mfango Island i Kenya kan se frem til flere kasser med penalhuse, viskelæder, hæfter og andre skoleting. Også borde og stole til tre klasselokaler er på vej, men der er udfordring.

Fragten.

De mangler en måde at få det hele sendt til Kenya.

Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen fra Vittenbergskolen står bag den flotte indsamling, og de to piger er glade for, at skolen har bakket deres egen indsamling op ved at donere brugte borde og stole til børnehjemmet.

- Det er fedt, at skolen bakker op på den her måde, så vi ikke står selv med det. Vi håber, at vi kan få hjælp fra Mærsk eller måske få hjælp fra virksomheder i Ribe, der kan bidrage til at få tingene derned, siger Signe Olesen Andersen, mens pædagogisk leder Anna Kirstine Villadsen er glad for, at eleverne er klar på en udfordring af de større.

- Der skal tænkes ud af boksen. Det udfordrer dem, at de skal nu finde ud af, hvordan man kan få tingene fragtet derned, men vi vil gerne støtte op om et rigtig godt tiltag fra eleverne, siger hun.

Annonce

Håber virksomheder vil hjælpe

Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen håber nu, at virksomheder i Ribe eller andre kunne have lyst til at bakke op om at få sendt tingene til Kenya. Formodentlig kræver det én eller to containere og så det, det koster at fragte dem sydpå.

Der er tale om 75 borde og cirka 75 stole til tre klasseværelser samt tre kasser med hæfter, penalhuse, LEGO og meget andet.

Hvis man vil eller kan hjælpe kan man kontakte Signe Olesen Andersen på telefon 20255022.

Man kan også allerede købe billetter til den kommende støttekoncert, hvortil der er oprettet en begivenhed på Facebook.

Megaseje

Indsamlingen af skoleting kommer i forbindelse med en projektopgave med udgangspunkt i FN's Verdensmål, hvor Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen har valgt at fokusere på punktet; afskaf fattigdom.

- Vi synes, at det er et stort problem, at børn i Afrika ikke har skoleting og ressourcer, som vi har, så derfor vil vi gerne hjælpe dem. Vi havde slet ikke forventet at få så mange ting samlet ind, vi håber selvfølgelig, at arbejdet kan gøres færdigt med at tingene kan fragtes ned til børnehjemmet lyder det fra Signe Olesen Andersen.

Hos initiativtager til at støtte den kenyanske børnehjem, Alberte Maimburg fra Ribe, der blandt andet tidligere har arrangeret en støttekoncert, er der store roser rettet mod to de folkeskolepiger.

- De er megaseje. De har selv taget et initiativ efter en snak med mig, og de viser, at man ved eget initiativ kan gøre en stor forskel. Pigerne er et pragteksemplar på, hvordan hvordan enkeltpersoner kan gøre en stor forskel. Jeg har dybt respekt for dem, siger Alberte Maimburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce