Annonce
Esbjerg

To skolepiger søger fragtmulighed til Kenya

Sille Puggaard Petersen(tv.) og Signe Olesen Andersen har på eget initiativ samlet kassevis af skolemateriale, som nu skal sendes til et børnehjem i Kenya. Foto: René Aunsbjerg Fogh
To piger fra 9.c på Vittenbergskolen Vadehav har samlet skoleting til et børnehjem i Kenya. Skolen vil samtidig donere stole og borde, men man mangler en fragtmulighed.

Ribe: Børnehjemmet på Mfango Island i Kenya kan se frem til flere kasser med penalhuse, viskelæder, hæfter og andre skoleting. Også borde og stole til tre klasselokaler er på vej, men der er udfordring.

Fragten.

De mangler en måde at få det hele sendt til Kenya.

Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen fra Vittenbergskolen står bag den flotte indsamling, og de to piger er glade for, at skolen har bakket deres egen indsamling op ved at donere brugte borde og stole til børnehjemmet.

- Det er fedt, at skolen bakker op på den her måde, så vi ikke står selv med det. Vi håber, at vi kan få hjælp fra Mærsk eller måske få hjælp fra virksomheder i Ribe, der kan bidrage til at få tingene derned, siger Signe Olesen Andersen, mens pædagogisk leder Anna Kirstine Villadsen er glad for, at eleverne er klar på en udfordring af de større.

- Der skal tænkes ud af boksen. Det udfordrer dem, at de skal nu finde ud af, hvordan man kan få tingene fragtet derned, men vi vil gerne støtte op om et rigtig godt tiltag fra eleverne, siger hun.

Annonce

Håber virksomheder vil hjælpe

Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen håber nu, at virksomheder i Ribe eller andre kunne have lyst til at bakke op om at få sendt tingene til Kenya. Formodentlig kræver det én eller to containere og så det, det koster at fragte dem sydpå.

Der er tale om 75 borde og cirka 75 stole til tre klasseværelser samt tre kasser med hæfter, penalhuse, LEGO og meget andet.

Hvis man vil eller kan hjælpe kan man kontakte Signe Olesen Andersen på telefon 20255022.

Man kan også allerede købe billetter til den kommende støttekoncert, hvortil der er oprettet en begivenhed på Facebook.

Megaseje

Indsamlingen af skoleting kommer i forbindelse med en projektopgave med udgangspunkt i FN's Verdensmål, hvor Signe Olesen Andersen og Sille Puggaard Petersen har valgt at fokusere på punktet; afskaf fattigdom.

- Vi synes, at det er et stort problem, at børn i Afrika ikke har skoleting og ressourcer, som vi har, så derfor vil vi gerne hjælpe dem. Vi havde slet ikke forventet at få så mange ting samlet ind, vi håber selvfølgelig, at arbejdet kan gøres færdigt med at tingene kan fragtes ned til børnehjemmet lyder det fra Signe Olesen Andersen.

Hos initiativtager til at støtte den kenyanske børnehjem, Alberte Maimburg fra Ribe, der blandt andet tidligere har arrangeret en støttekoncert, er der store roser rettet mod to de folkeskolepiger.

- De er megaseje. De har selv taget et initiativ efter en snak med mig, og de viser, at man ved eget initiativ kan gøre en stor forskel. Pigerne er et pragteksemplar på, hvordan hvordan enkeltpersoner kan gøre en stor forskel. Jeg har dybt respekt for dem, siger Alberte Maimburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce