Annonce
Sønderborg

To store vaccinationscentre nærmer sig sidste stikkedag

12. april blev over 1400 personer vaccineret i Humlehøj-Hallen i Sønderborg. Siden er køen forsvundet, og snart er vaccinationsholdet det også. Det samme gælder for Compas Congress Center i Rødekro. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
I takt med, at Sygehus Sønderjylland opsøger unge på deres uddannelsessteder og voksne på deres arbejde, svinder behovet for de to store vaccinationscentre i Rødekro og Sønderborg.

Sønderborg: Sygehus Sønderjylland gør klar til at rykke ud af Humlehøj-Hallen i Sønderborg og kongrescentret Compas Congress Center i Rødekro. Det sker, selv om personalet begge steder stadig vaccinerer op mod 400 personer dagligt.

- Men i takt med, at vi vaccinerer flere ude på arbejdspladser, plejehjem og uddannelsessteder, har vi ikke det samme flow af mennesker som tidligere. Vi har derfor ikke længere behov for så store lokaler, forklarer Charlotte Pugh, leder af Sygehus Sønderjyllands vaccinationsenhed.

I Humlehøj-Hallen i Sønderborg stikker personalet for sidste gang 29. september. Dagen efter foregår det i covid-19 testcentret på Ellegårdvej i Sønderborg, hvor vaccinationsteamet fremover vil kunne gøre brug af tre kabiner.

Annonce

I Compas Congress Center i Rødekro er der sidste stikkedag 30. september. Fra 1. oktober skal man køre til covid-19 testcentret Skånevej i Rødekro for at blive vaccineret.

Tredje stik

Ifølge Charlotte Pugh vaccinerer personalet nu især udsatte borgere, som har fået tilbudt et tredje stik, samt unge, der skal have deres andet stik. Dertil en del børn ned til 12 år. Men alle aldersgrupper er faktisk repræsenteret:

- I dag torsdag har vi 450 bookninger i Rødekro, og dertil kommer folk, der ikke har reserveret tid. På tirsdag skal 295 personer vaccineres i Sønderborg, men søndag har kun 16 personer booket tid. Det er meget svingende, hvor mange, der kommer, forklarer hun.

Hun forsikrer, at der vil være plads nok på de to testcentre til også at kunne tage imod dem, der skal vaccineres. I to åbne kabiner kan personalet nå at vaccinere 468 personer på en enkelt dag.

I sidste uge lukkede Sygehus Sønderjylland sine vaccinationsklinikker i Tønder, Toftlund, Vojens og Haderslev. Medarbejderstaben, hvoraf mange er på deltid, er reduceret fra 130 til nu ca. 100 ansatte.

En del af dem er nu beskæftiget med at give tredje stik på plejehjemmene. I Sønderborg Kommune har beboerne på Guderup og Dybbøl Plejecentre allerede fået tredjestik, mens resten af de 533 ældre får stikket senest 22. september.

Færre byer

Region Syddanmark vil fra 1. oktober fokusere på vaccination i syv større byer, men samtidig fastholde udkørende enheder til steder, der får behov.

I Region Syddanmark har 76,6 procent af befolkningen nu nu fået mindst et stik. 74,3 procent af borgerne er færdigvaccineret.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Kolding

Koldings brandstationer mangler brandfolk: - Man behøver ikke være noget ekstraordinært for at blive brandmand

Annonce