x
Annonce
Erhverv

To studerende har åbnet deres egen webshop

Hovborg har fået en ny webshop. Den har adresse på Baldersbækvej hos – fra venstre: Mie Pedersen, Freya og Michael Jakobsen. Foto: Søren Dippel
31-årige Michael Jakobsen og 39-årige Mie Pedersen i Hovborg har åbnet deres egen butik på internettet. Hovborg Outlet, står der på forretningsskiltet.

Hovborg: Der bliver flere og flere steder på internettet, hvor man kan købe mange ting billigere, end man normalt kan i butikkerne. Det gælder også en af de nyeste webshops, som har fået adresse i Vejen Kommune. Det er Hovborg Outlet, som 31-årige Michael Jakobsen står bag sammen med sin kæreste 39-årige Mie Pedersen.

Firmaet blev stiftet i november, og første åbningsdag på internettet var den 2. december. Den første ordre var fra en kunde i Odense, der købte en doseringsæske til medicin.

- Indtil videre er der 109 forskellige produkter, som vi sælger. Her er mange forskellige ting og sager lige fra legetøj til ting til at pynte med i boligen. Her er også forskellige slags elektronik, tøj, sko, kontorartikler, køkkenting og produkter til personlig pleje, siger Michael Jakobsen.

I øjeblikket har Hovborg Outlet aftaler med fire danske engrosfirmaer. Varerne henter Michael Jakobsen selv hos leverandørerne, og lageret har han indtil videre hjemme privat i Hovborg, hvorfra de bliver pakket og videresendt til webshoppens kunder.

- Inden længe vil vi også have vores eget brand og egen produktserie mærket Sparism, siger Michael Jakobsen og forklarer, at produktnavnet skal forstås på dansk som en måde og en vilje til at spare penge – en form for ”spare-isme”. Det matcher samtidig Hovborg Outlets slogan: ”Mere end Billig”.

Priserne går fra 7 kroner til 250 kroner. Hvis kunden ikke selv ønsker tage turen til Hovborg for at hente den eller de købte varer, koster det typisk 35 kroner at få dem tilsendt.

Annonce

Shoppen

Michael Jakobsen er 31 år, og Mie Pedersen er 31 år.

De bor på Baldersbækvej i Hovborg.

Familien tæller også fem børn.

Find Hovborg Outlet på internettet: www.hovborg-outlet.dk

Også en plan B

Hovborg Outlet er også blevet certificeret med e-mærket, som giver kunderne garanti for sikker og gennemsigtig e-handel.

- På lidt længere sigt er det målet også at åbne en fysisk butik med et varelager, hvor kunderne også skal kunne henvende sig, siger Michael Jakobsen og nævner byer som for eksempel Vejen eller Grindsted som egnede steder at åbne en sådan butik.

Det er efter inspiration fra sin søster, Henriette, som også bor i Hovborg, og som allerede har to webshops på internettet – EG Shop og EG Webdesign, Michael Jacobsen fik lyst til at åbne egen butik på internettet.

Min søster har drevet sine webshops i otte måneder og har overskud på regnskabet. Hos os er der her i begyndelsen selvfølgelig flere udgifter end indtægter, siger Michael Jacobsen.

Han og kæresten er begge studerende, og til trods for, at de begge kun har SU at leve af og har hjemmeboende børn, er det lykkedes at stifte firmaet, Hovborg Outlet, og at få designet en tilhørende hjemmeside.

Planen er at kunne komme til at leve af internethandlen, men begge har også en plan B, hvis det imod forventning ikke skulle lykkes.

Begge er er de selvstuderende og i fuld gang med en Hf-eksamen.

- Min plan B er så at uddanne mig som pædagog, og Mies plan er at få sig en uddannelse som socialrådgiver, siger Michael Jakobsen. De to har også en plan A, og den går ud på snarest at blive gift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce