Annonce
Sønderborg

To testet positiv for covid-19 på Dybbøl-Skolen: Ingen elever sendes hjem

Senest er to elever på Dybbøl-Skolen blevet testet positive for covid-19. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
To elever på Dybbøl-Skolen er blevet testet positive for coronavirus, men ingen elever sendes hjem, og det er helt normal procedure, forklarer sundhedschefen.
Annonce

Dybbøl: Efter to positive coronaprøver blandt eleverne på Dybbøl-Skolen er der ikke nogen elever, som bliver sendt hjem.

- Det er helt normal procedure. Det afhænger af, hvornår eleverne sidst har været i skole, om der er flere, som skal sendes hjem, siger sundhedschef Michael Skriver Hansen.

Ifølge sundhedschefen er man ikke nogen nær kontakt, hvis man ikke har haft kontakt til den smittede i 48 timer før eller efter den positive prøve.

Det er den tredje person, som den seneste uge er blevet testet positiv på covid-19 på Dybbøl-Skolen. Sent tirsdag eftermiddag blev en lærer på Dybbøl-Skolen testet positiv for covid-19, mens der altså nu er to elever, som er blevet testet positive.

Onsdag var der en stigning i antallet af smittede på tre, da tallet steg 40, og antallet af smittede per 100.000 steg til 54, hvis Sønderborg Kommune ikke længere skal være placeret på Sundhedsstyrelsens observationsliste, så skal der være under 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce

Fastholder strategien

Selvom der onsdag var en stigning i antallet af smittede, så får det ikke Sønderborg Kommune til at justere den strategi, som man har fastlagt i kommunen, fortæller Michael Skriver Hansen:

- Vi havde møde med Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag, og der blev vi enige om, at den strategi, som vi prøver med at opspore og inddæmme er den rigtige.

Tidligere har sundhedschefen sagt, at han forventede, at der de kommende dage ville komme en stigning i antallet af smittede, da man havde haft besøg af den mobile covid-19 testenhed, som havde taget plads i Stenbjergparken.

- Det er rent statistisk, at hvis man tester flere, så vil man også finde flere, som er smittede med sygdommen. I modsætning til foråret, hvor man opererede med, at der var et mørketal, som man ikke kendte til, så finder man mange flere nu, siger han.


Det er helt normal procedure. Det afhænger af, hvornår eleverne sidst har været i skole, om der er flere, som skal sendes hjem.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce