Annonce
Haderslev

To tricktyve stjal kvindes hævekort i Aldi

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Haderslev: Onsdag kom en kvinde i 50'erne ufrivilligt på en dyr indkøbstur i Aldi på Laurids Skaus Gade i Haderslev.

Klokken 13.10 var hun ude at handle, da hun under sit indkøb blev distraheret af to personer.

De fik held til at stjæle kvindens hævekort, og efterfølgende lykkedes det de to personer at hæve en del kontanter, inden kortet blev spærret.

De to gerningsmænd var ifølge Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi henholdsvis en kvinde mellem 30 og 40 år og en mand mellem 40 og 45 år.

Kvinden var 165 centimeter høj, almindelig af bygning, havde sort hår og var iført en lys bluse.

Medgerningsmanden var ligeledes almindelig af bygning, mellem 170 og 175 centimeter høj, havde sort, kort hår, talte engelsk og var iført en kortærmet, ternet skjorte.

Politiet hører gerne fra vidner i sagen.

Ifølge Henning Marcussen arbejder politiet ud fra en teori om, at der kan være sammenhæng mellem tricktyveriet og et lignende tyveri, som fandt sted i Vejen torsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce