Annonce
Kolding

To ud af tre vil bevare Kolding Havn i ny undersøgelse: Det er en automatreaktion

Jørn Pedersen fortæller, at man både i Middelfart og Fredericia har haft succes med at afvikle deres havne. Arkivfoto: Søren Gylling
Det ryster ikke borgmester Jørn Pedersens (V) verden, at to ud af tre har svaret, at de gerne vil beholde Kolding Havn i en ny undersøgelse.

Kolding: Selvom to tredjedele af de adspurgte i en ny undersøgelse svarer, at de ikke mener, at Kolding Havn bør lukkes, så giver det ikke anledning til at ændre på nogle beslutninger for borgmester Jørn Pedersen (V).

- Ikke i min verden. Jeg er flere gange blevet spurgt, hvorfor vi ikke har hørt borgerne på forhånd, men vi kender jo svaret. Det er en automatreaktion, at folk vil lade ting forblive, som de er. Det er en indlysende reaktion, og vi er jo valgt til at se ud i fremtiden, nøjagtigt som de har gjort i Middelfart, hvor jeg ikke tror, der er nogen, der længere er stiller spørgsmålstegn ved, om det var en god idé at afvikle deres havn over tid, siger Jørn Pedersen.

Undersøgelsen er lavet af Epinion for initiativet Bevar Kolding Havn og marketingsfirmaet Setoff. Epinion har spurgt 300 koldingensere, om de mener, havnen bør lukkes. Borgmesteren mener, at resultatet nok ville have et helt andet, hvis der var blevet stillet et andet spørgsmål.

- Man kunne jo have stillet spørgsmålet om, borgerne synes, at industri skal ligge ved siden af attraktive boliger i bymidten. Så tror jeg, at en stor del ville have sagt klart nej, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce