Annonce
Varde

27-årig varetægtsfængslet efter indbrud til 300.000 kroner: Men hvor er cyklerne?

Der blev smadret en rude ved butikken. Den samme fremgangsmåde blev brugt ved et indbrud i december. Foto: Morten Nielsen
To mulige gerningsmænd er fundet. Nu leder politiet efter 11 dyre cykler.
Annonce

Varde: En 27-årig mand og en 29-årig kvinde  blev mandag aften anholdt og er nu sigtet for et omfattende cykeltyveri i butikken Bikein på Ribevej i Varde. Her lød alarmen klokken 03.10 natten til mandag, og indehaver Jesper Fjord hastede til butikken og kunne konstatere, at 11 cykler til en samlet udsalgspris på mere end 300.000 kroner var væk.

Manden erkender indbruddet, mens kvinden nægter sig skyldig.


Efterforskningen viser, at der medskyldige i indbruddet på fri fod.

Ole Hillerup, politikommissær


Politikommissær Ole Hillerup fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, at de to formodede tyve blev anholdt mandag aften. Politiet er tilbageholdende med oplysninger om, hvor de to blev anholdt. Politiet vil heller ikke offentliggøre, hvad der var for spor, der førte til anholdelsen af de to sigtede.

Det skyldes, at tyvekosterne - de 11 cykler - ikke er fundet.

- Efterforskningen viser, at der er medskyldige i indbruddet på fri fod, siger Ole Hillerup.

Desuden forsøger politiet nu at finde frem til, hvor cyklerne er.

Annonce

Manden varetægtsfængslet

De to personer, der nu er sigtet for indbruddet, blev tirsdag fremstillet i et grundlovsforhør. Her blev den 27-årige mand varetægtsfængslet i fire uger, mens den 29-årige kvinde efterfølgende blev løsladt.

Politiet ville af hensyn til efterforskningen lukke grundlovsforhøret, så offentligheden ikke kunne høre forklaringerne.

Manden og kvinden er fra Litauen og har ikke bopæl i Danmark.

Jesper Fjord blev vækket tidligt natten tl mandag og mødte om natten op til endnu et indbrud. Der var også indbrud i begyndelsen af december, og  indehaveren af Bikein har nu fået stjålet cykler for cirka en halv million kroner. Foto: Morten Nielsen

De er ikke sigtet for andre forhold end indbruddet i Varde.

Det faktum, at cyklerne ikke er fundet, har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til at sende en advarsel ud på Twitter:

"Masser af dyre cykler er i omløb efter indbrud i Varde, så vær opmærksom, når du køber cykel, så du ikke bliver hæler og bestiller næste indbrud. Nogle bruger falske kvitteringer, når de sælger stjålne cykler, og køber spørger efter en originalkvittering", skriver politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

MetteMums: - Vi er her endnu

Annonce