Annonce
Kolding

To unge kunne ikke klare friheden

KOLDING:

Det var to ganske gode kendinge af politiet i Kolding, der torsdag i forbindelse med den hidsige biljagt i Syd- og Sønderjylland, blev anholdt i den stjålne Ford Focus i Løgumkloster.

I alt var fem personer i bilen. De tre øvrige fra Aabenraa og Tønder, men de to koldingensere var så sent som den 21. december sidste år anholdt efter indbrud i villaer. De blev begge dengang fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Den ene -- en 19-årig tyrkisk dreng -- blev sammen med sin broder varetægtsfængslet, mens deres 23-årige kammerat fra Lunderskov blev løsladt.

-- Men du skal lige vippe med ørerne, så fængsles du også, sagde dommeren dengang til den 23-årige.

Siden er den tyrkiske dreng blevet løsladt, men begge vippede med ørerne og nu er de begge bag lås og slå i Kolding Arrest de næste fire uger.

De var passagerer i den bil, som politiet på voldsom vis jagtede torsdag. sektion. Forinden havde de begået indbrud på Kampemosevej i Christiansfeld og i Skomagergade i Sjølund. Ved det ene indbrud blev de opdaget af ejeren og flygtede væk, mens de i Sjølund stjal en fladskærm og to bærbare computere. Og, netop disse tyvekoster, blev fundet i den stjålne Ford Focus efter biljagten.

Den 19-årige tyrkiske dreng fra Kolding forklarede at han manglede penge, hvorfor han havde været med til indbruddene. Manden fra Lunderskov udtalte, at han flere gange under biljagten havde udtalt, at de lige så godt kunne overgive sig til politiet.

-- Jeg sad på bagsædet og røg, selvom jeg synes at køreturen var lidt for meget med de voldsomme hastigheder. Jeg tænkte på at ryge, så mange smøger som muligt, da jeg ved, at dem får vi ikke for mange af, når vi sidder fængslet, lød det fra den 23-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce