Annonce
112

To unge mænd skal i fængsel for at jage Banedanmark-ansatte

Det blev en lang dag i retten, da der var tvivl om, hvorvidt den ene af de to unge mænd overhovedet havde været involveret i hændelsen. Arkivfoto: Camilla Rytz
To unge mænd jagtede i november to Banedanmark-medarbejdere med et aluminiumbat, hvorefter de fortsatte jagten i bil. Det fandt Retten i Kolding bevist og dømte de to til fængsel.
Annonce

Vamdrup: To unge mænd fra Vamdrup blev tirsdag dømt til henholdsvis fire og tre måneders ubetinget fængsel for at have truet offentligt ansatte med vold. De to unge mænd havde den 26. november 2019 langs skinnerne ved Vamdrup Station jagtet og truet to Banedanmark-medarbejdere med et aluminiumbat og efterfølgende forsøgt at køre dem ned med en bil.

Det blev en lang dag i retten, hvor begge de tiltalte, en 19-årig mand af udenlandsk herkomst og en 20-årig dansk mand, nægtede sig skyldig i anklagerne om forsøg på vold.

I løbet af retssagen forsøgte den 20-åriges forsvarer at så tvivl om, hvorvidt den 20-årige overhovedet havde været involveret, men dommeren endte med at vurdere, at der var tilstrækkelige beviser for mandens indblanding i sagen, da der blandt andet var taget billeder af den 20-årige såvel som hans bil, samtidig med at indbyrdes chatbeskeder underbyggede, at den 20-årige altså havde deltaget i trusler om vold.

- Politiet patruljerer i Vamdrup. Jeg kan ikke snakke nu, men skriv til [den 20-årige]. Det er os, der er skyld i det, havde den 19-årige ifølge politiet skrevet til en tredje ven over facebook messenger.

Den 20-årige forklarede dog i retten, at der var tale om en stavefejl. Han fortalte, at han tilfældigvis havde gået forbi episoden og set hans kammerat flygte fra politiet, men at han ikke havde været involveret selv.

Den købte dommeren ikke, og den 20-årige blev dømt til tre måneders ubetinget fængsel.

Annonce

Ingen tvivl om den 19-årige

Den 19-åriges tilstedeværelse på dagen var der ikke meget tvivl om. Han erkendte sig dog ikke-skyldig på baggrund af, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, fordi han på dagen havde været svært påvirket af en ukendt receptpille, der havde påvirket hans hukommelse.

- Det er svært for mig at huske, hvad der skete, forklarede den 19-årige under afhøring.

- Jeg var på togskinnerne, og jeg blev sur på ham medarbejderen, men jeg kan ikke huske, hvad der skete derefter, fortsatte han.

I retten kunne den 19-årige dog genkende sig selv på et billede, som de to Banedanmark-ansatte havde taget på dagen. På billedet stod han med et aluminiumbat i hånden.

Den 19-årige blev dømt til fire måneders ubetinget fængsel.

Annonce

Hvad skete der?

Det hele begyndte den 26. november klokken halv to, da den 19-årige krydsede skinnerne ved Vamdrup Station for at slå en smutvej hjem. Han blev opdaget af de to Banedanmark-medarbejdere, hvoraf den ene råbte ad ham, at han ikke måtte være på skinnerne.

I den sammenhæng gjorde Banedanmark-medarbejderen grin med den 19-åriges måde at tale på, og det eskalerede til, at den 19-årige i flere omgange kastede sten efter den baneansatte med hensigt på at gøre skade på ham. Efterfølgende kontaktede han en kammerat, der dukkede op i en grå Honda Civic fem minutter senere. Med sig havde han et aluminiumbat.

Med aluminiumbattet i hånden på den 20-årige løb de to unge mænd efter de to Banedanmark-medarbejdere, men det lykkedes dem ikke at fange dem.

- Jeg havde fandeme slået ham med battet. Jeg er sgu ligeglad. Han fortjente det, havde den 19-årige udtalt ved afhøring af politiet den 27. november. Det afviste han dog i retten.

Så de to unge mænd hoppede ind i den grå Honda Civic med den 20-årige ved rattet og kørte efter de to Banedanmark-medarbejdere med cirka 30-60 kilometer i timen.

- De prøvede at køre mig ned. Ingen tvivl om det. Jeg nåede lige at springe hen over kanten af kølerhjelmen. Ellers havde de ramt mig, sagde den ene Banedanmark-medarbejder, der heldigvis ikke var blevet alvorligt skadet.

De unge mænd ramte til gengæld et buskads, som satte sig fast i bilens kofanger. Det fik dem til at vende om, men inden steg de ud af bilen for at pille kofangeren af bilen. Det var her, de to Banedanmark-ansatte tog billeder af de unge mænd og bilens nummerplade, der var med til at identificere den 20-årige mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce