Annonce
Esbjerg

To unge snydt af pirattaxaer: Pas på i denne weekend advarer politiet

Det er en rigtig dårlig idé at tage en pirattaxa hjem efter en bytur. Modelfoto: Flemming Krogh
To unge mænd blev adskillige tusinde kroner fattigere efter en tur med en uautoriseret taxa. Lad være med at tage pirattaxaer, siger politiet.

Esbjerg: Det kan blive dyrt at tage en billig taxa.

Det måtte to borgere sande i Esbjerg i sidste weekend. De blev snydt af pirattaxaer og har efterfølgende hævekort-bedragerierne til Syd- og Sønderjyllands Politi.

I begge tilfælde har personerne efter en festlig lørdag aften i byen sat sig ind i uautoriserede taxaer, der holdt i Esbjergs centrum.

I et tilfælde blev en 22-årig mand franarret sit hævekort, der blev misbrugt til at hæve 7700 kroner, og i et andet tilfælde blev en 18-årig mand 5500 kroner fattigere efter turen.

Annonce
For nogen kan det måske være fristende at benytte en pirat, fordi der kan være mangel på taxaer i nattelivet. Men man risikerer at blive snydt.

Christian Østergård, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessekretariat

Dyr tur

Begge hændelser bliver efterforsket, og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer samtidig mod at benytte uautoriserede taxaer – ikke mindst forud for den kommende weekend.

- For nogen kan det måske være fristende at benytte en pirat, fordi der kan være mangel på taxaer i nattelivet. Men det kan i værste fald blive en meget dyr tur, fordi man risikerer at blive snydt, understreger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessekretariat.

Politiet har kun meget sparsomme oplysninger om de to pirattaxaer. Den ene bil og fører er der ingen beskrivelse af, mens den anden pirattaxa holdt i Torvegade og blev ført af en ikke-etnisk dansker på 25-30 år. Han var almindelig af bygning og havde mellemlangt mørt hår og var iført sort tøj, muligvis en sort skjorte.

- Skal vi dette problem til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra, tilføjer han.

Vicepolitiinspektøren peger i tilgift på, at pirattaxaer – i modsætning til de autoriserede taxaer – for eksempel heller ikke afregner skat eller har tilladelser, forsikringer m.m. i orden, lige som køretøjet typisk heller ikke er godkendt til taxakørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce