x
Annonce
Esbjerg

To venner fra Esbjerg er døde under mystiske forhold i Egypten

I løbet af få måneder er to hold turister døde under mystiske omstændigheder i badebyen Hurghada. Omkring årsskiftet døde to midaldrende rejsekammerater fra Esbjerg pludseligt og uden forudgående sygdom på deres hotel i Hurghada. Arkivfoto

To esbjergensiske mænd døde med to dages mellemrum i deres hotelsenge på lavprishotel i badebyen Hurghada. Forgiftning af drinks, dårlig mad eller aircondition nævnes som mulig årsag til at de to døde. For få måneder siden døde britisk ægtepar pludseligt i samme by.

Esbjerg: To esbjergensere er med to dages mellemrum døde på et udskældt lavprishotel i Egypten. Pårørende og venner til de to er chokerede over de to dødsfald, som hverken politi eller andre myndigheder kan forklare. Udenrigsministeriet bekræfter de to dødsfald, ligesom familierne er underrettet.

De to mænd blev fundet døde i deres hotelsenge omkring årsskiftet i badebyen Hurghada, hvor de var på ferie sammen. Liget af den ene, den 65-årige Werner Strunck, kom til Esbjerg mandag. Men det har ikke fjernet uvisheden og mystikken hos hans søn, Alex Strunck. Han har de seneste 14 dage rendt de danske myndigheder på dørene for at få en forklaring på sin fars mystiske død i Egypten natten til den 31. december.

Han har en mistanke om, at dødsfaldene kan skyldes colibakterier i drikkevand, dårlig mad, eller at nogen har puttet narkotika i deres drinks.

Hans frygt for, at hans far og kammeraten Leif Kristensen er blev forgiftet på hotellet er blevet forstærket, efter at han har søgt oplysninger om Elysees Dream Beach Hotel, hvor de to kammerater boede på hvert sit værelse. Et hotel, der under sit gamle navn, Elysees Hotel, scorer katastrofalt i gæsternes bedømmelse: Drikkevand tappes fra en stor tank, maden er kritisabel, og en gæst fortæller om et ulovligt træk af 12.000 kroner på sit betalingskort. Også bakteriefyldt aircondition er under mistanke.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra det egyptiske hotel.

Annonce

Jeg har prøvet at få en obduktion af min døde far. Det vil lette nogle tanker, hvis jeg kan få dødsårsagen. Han fejlede ikke noget.

Alex Strunck, Esbjerg, søn af afdøde Verner Strunck

Ønsker obduktion

- Jeg har prøvet at få en obduktion af min døde far. Det vil lette nogle tanker, hvis jeg kan få dødsårsagen. Han fejlede ikke noget, og jeg talte med hans kammerat, Leif Kristensen, nytårsaftensdag efter min fars død, hvor Leif var meget ked af det, chokeret og beruset. Men da jeg nogle dage senere så fik at vide, at Leif også var fundet død i sin seng, virkede det hele endnu mere mystisk, fortæller Alex Strunck.

Ifølge sønnen er der tale om et "skummelt" hotel, hvor de to kammerater spiste og drak.

- De kan være blevet syge af colibakterier i vandet, eller der kan være puttet noget i deres drinks. Min far kan selvfølgelig være død af naturlige årsager, men hvad så med Leif, der dør et par dage efter den 2. januar. Det virker da mærkeligt, siger Alex Strunck.

To briter døde

I august sidste år døde to briter på mystisk vis og med få timers mellemrum også i den egyptiske badeby på et andet hotel. Dengang valgte deres rejseselskab at evakuere deres gæster.

Guvernøren i provinsen, Ahmed Abdullah, betegnede mandens dødsfald som naturligt ifølge avisen The Telegraph.

Da der blev fundet flere syge end normalt blandt gæsterne, blev selskabets øvrige gæster flyttet fra hotellet. En bakteriefyldt aircondition var mistænkt dengang.

Alex Strunck kender til sagen, men har nu opgivet en obduktion af sin far. Eventuel forgiftning kan ikke spores, da liget er blevet balsameret med fem liter kemisk væske inden hjemtransporten til Esbjerg.

Han er meget skuffet over myndighederne efter to ugers kamp for at få vished.

- Der er ingen, der tager ansvar. De er flinke, men de ved ikke, hvad der skal ske. Og egyptisk politi er ikke åbent i sagen.

Han vil gerne have undersøgt, om egyptisk politis papirer om dødsårsagen passer med liget af faderen.

- Jeg har en mistanke om, at det ikke rigtigt, hvad de har fundet ud af, siger han.

Werner Strunck begraves fra Treenighedskirken i Esbjerg fredag den 18. januar kl. 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce