Annonce
Aabenraa

To vil være borgmester: De dyster i tavshed

55-årige Erik Uldall Hansen vil gerne være fornyelsen som Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld
Når Socialdemokraterne i Aabenraa Kommune skal vælge borgmesterkandidat, må de nøjes med en skriftlig programerklæring. Hverken Karsten Meyer Olesen eller Erik Uldall Hansen vil føre aktiv valgkamp.

Aabenraa: Indtil 1. januar 2022 hedder borgmesteren i Aabenraa Kommune Thomas Andresen (V), men kampen om at blive hans hovedmodstander, når der igen er kommunalvalg den 16. november 2021, er nu for alvor skudt i gang.

40 var med, da Socialdemokratiets borgmesterkandidater - Karsten Meyer Olesen og Erik Uldall Hansen - blev præsenteret og svarede på spørgsmål fra salen hos FOA i Brunde.

- Vi havde to timer med mange rigtig gode spørgsmål til, hvordan vi vil gribe en kommende valgkamp an, siger Karsten Meyer Olesen.

For Meyer Olesen, der er partiets nuværende gruppeformand og var borgmesterkandidat ved det seneste valg, er det vigtigt, at det interne kampvalg ikke får betydning for det daglige, politiske arbejde.

- Det her må ikke skille os ad i en godt arbejdende socialdemokratisk byrådsgruppe, og det kommer det heller ikke til. Jeg har givet et løfte om at bakke Erik op, hvis han bliver spidskandidat, og hvis jeg bliver det, har han lovet at bakke mig op, forklarer Karsten Meyer Olesen.

Annonce

S i kommunen

  • Socialdemokratiet i Aabenraa Kommune består af partiforeninger i Aabenraa, Rødekro, Tinglev, Ensted, Lundtoft og Bov.
  • 1. september sendes omkring 400 kuverter ud med stemmeseddel og en kort beskrivelse af de to kandidater til S-medlemmerne i Aabenraa Kommune.
  • Stemmeafgivningen skal sendes retur senest tirsdag den 1. oktober, hvor stemmerne bliver talt op. Det er rent flertal, så den kandidat med flest stemmer er ny borgmesterkandidat.

Fornyelse over for erfaring

Der er da heller ikke lagt op til, at de to kandidater kommer til at turnere rundt med valgbus, røde roser og badges.

- Jeg vil ikke være proaktiv og tage rundt for at snakke med partiforeningerne, understreger Karsten Meyer Olesen, der er sikker på, partiets medlemmer ved, hvad han står for.

- Der bliver sendt en stemmeseddel ud, og med den kommer en præsentation af os begge. Jeg forestiller mig, det er dét. Det er ikke en amerikansk valgkamp, siger Erik Uldall Hansen.

Den 55-årige socialdemokrat ser sig selv som det friske pust i forhold til sin 64-årige partfælle.

- Jeg vil måske i højere grad stå for fornyelse. Karsten er jo en rutineret politiker, der har været med i mange år og mange sammenhænge i amtsrådet og byrådet i Bov. Jeg er forholdsvis ny og kun i gang med min anden periode, så mit mindset er nok lidt anderledes end hans, mener Erik Uldall Hansen, der må vente lidt over en måned, før spændingen udløses.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce