Annonce
Sport

Toft efter brors farvel: Kan ikke stå i et hjørne og hænge

Henrik Toft Hansen fik lørdag aften for første gang spilletid ved håndbold-VM. Han nød at komme på banen i Boxen i Herning.

Henrik Toft Hansen satte lørdag aften for første gang ord på sin brors alvorlige lyskeskade.

En bror erstattede en anden, da Danmark vandt 25-22 over Ungarn ved håndbold-VM.

Henrik Toft Hansen kom ind til et kæmpe jubelbrøl fra de 15.001 tilskuere i Boxen i Herning. Det blev dog kun til 17 sekunders spilletid for Henrik Toft.

Tidligere lørdag var Henrik Toft indskiftet i VM-truppen i stedet for René Toft Hansen, som havde pådraget sig en lyskeskade i torsdagens kamp mod Norge og er ude i fire måneder.

Planen var, at de skulle have stået inde på banen og styret forsvaret sammen.

- Vi havde håbet på, at vi begge skulle stå inde på håndboldbanen. René har givet den gas i den første del af turneringen og gjort det helt fantastisk.

- At det ikke kunne fortsætte var utroligt trist. Vi havde håbet at stå side om side inde på banen og give den gas. Nu er René desværre skiftet ud, og det tog et lille døgns tid at komme mig over.

- Jeg er nødt til at komme videre, fordi nu skal jeg ind og løse en opgave. Det duer ikke, at jeg står og hænger ovre i et hjørne. René skal nok komme videre og stærkt tilbage, siger Henrik Toft.

Fredag var Henrik Toft ude af stand til at tale om emnet med pressen.

- Det er noget, der påvirker mig. Men nu kan jeg snakke lidt mere ud om det, i stedet for at jeg ikke selv kan styre, hvordan følelserne løber af med mig. Sådan er det, når der sker noget med et familiemedlem.

Fredag kunne Henrik Toft mærke, at det blev for meget at snakke om så kort efter brorens skade.

- Det var svært for mig at stå til et pressemøde og forholde mig til det 14-16 timer efter. Jeg havde på det tidspunkt fået nogle informationer om, hvordan det stod til.

- Det var noget, der ramte mig rigtigt hårdt, det gør det selvfølgelig stadigvæk. Men nu kan jeg snakke om det, uden at jeg er nødt til at gå væk.

- Det var utroligt hårdt, fordi René har kæmpet hårdt for det her og er en vigtig spiller på holdet. Det er synd for René, at han er ude i en periode nu, fordi han havde også set frem til dette mesterskab, siger han.

Selv om han kun spillede i få sekunder mod Ungarn, så nød Henrik Toft oplevelsen.

- Jeg kan godt huske, at der var et jubelbrøl, da jeg løb ind. Det var selvfølgelig fedt.

- Jeg kunne lige nyde det i et halvt sekund, inden jeg skulle løse en opgave inde på banen og have fokus på det, der skulle ske, siger Henrik Toft.

Stregspilleren fortæller, at han er klar til at spille mere og tage en større rolle i de kommende kampe, efter at han selv er vendt tilbage efter en lyskeskade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce