Annonce
Sport

Toft fører Danmark til VM-sejr og holder liv i OL-håbet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark var pisket til sejr over Holland og klarede skærene efter endnu en stor præstation af Sandra Toft.

De danske håndboldkvinder lever fortsat i håbet om at kvalificere sig til næste sommers OL i Tokyo.

Med en sejr på 27-24 over Holland holder Danmark sig inde i kampen om en plads blandt VM's syv bedste, som bliver belønnet med en plads i OL-kvalifikationen til foråret.

Et dansk nederlag havde smadret den olympiske drøm i denne omgang. Nu venter i stedet en nervepirrende duel med Serbien på onsdag, hvor danskerne igen har kniven for struben.

Sejren blev grundlagt af en stærk defensiv foran målvogteren Sandra Toft, der for Gud ved hvilken gang indtog hovedrollen med en syndflod af redninger.

Det bemærkelsesværdige ved Tofts præstationer i Japan er, at en stor del af paraderne kommer på helt oplagte målchancer.

Det er ikke halvbløde langskud, som tilfældigt rammer hendes træningsbukser. Målvogteren har vundet stribevis af mand mod mand-dueller, når modstanderne kommer tordnende ind over stregen.

Havde det ikke været for lovlig mange fejl i angrebsspillet, ville Danmark have ført større end 14-9 efter en første halvleg, hvor Toft blev noteret for en imponerende redningsprocent på 57.

Halvlegen bød også på VM-debut til Mia Rej, der havde erstattet Simone Böhme i truppen.

Målslugeren fra København var et frisk pust og kom hurtigt på måltavlen med et løbeskud, som blev belønnet med et ordentligt slag på næsen.

Nogen køn håndboldkamp blev der aldrig tale om i den næsten mennesketomme Aqua Dome i Kumamoto.

Hollændernes spil hakkede også gevaldigt, selv om Team Esbjerg-stjernen Estavana Polman sled hårdt for at holde sammen på tropperne.

Langt fra alt lykkedes dog for Polman, der blandt andet skød forbi et tomt mål, mens hendes mand, den tidligere fodboldstjerne Rafael van der Vaart, tog sig vantro til hovedet på tribunen.

Intet kommer dog let til det danske hold i denne turnering. Danmark førte flere gange med fem mål, men lod alligevel hollænderne få færten af, at der var noget at hente.

Da 21-16 ni minutter før tid var blevet til 21-19, måtte landstræner Klavs Bruun Jørgensen tage en timeout, men betegnende for kampforløbet smed Mie Højlund omgående bolden væk, da spillet blev sat i gang igen.

Efter en svag første halvleg viste Anne Mette Hansen niveauet i slutfasen, hvor hun med vigtige scoringer sørgede for at holde hollænderne på afstand.

Overbevisende var den danske præstation ikke, men en sejr over et hold, der har taget medalje ved de seneste to VM-slutrunder er selvsagt ikke at foragte.

Da Anne Mette Hansen et minut før tid sled sig igennem og gjorde det til 27-24, var en vital dansk sejr en kendsgerning.

De danske spillere kan nu se frem til en fridag, inden det gælder sidste mellemrundekamp mod Serbien på onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce