Annonce
Tønder

Toftlund Lydfest: Musikere prøver hinanden og musikken af

Saxofonist Louise Dam Eckardt Jensen og den amerikanske bassist Tom Blancarte står bag Toftlund Lydfest. PR-foto: Reiko Imanishi

Toftlund: For fjerde år i træk er der Toftlund Lydfest i det lokale Musik og Teaterhus på fredag 25. oktober kl. 19-21. En eksperimenterende lydfestival for improviseret musik, hvor internationale og nationale musikere mødes for at skabe spændende klangfarver - der både behager og vækker ubehag.

De to initiativtagere er de herboende musikere den amerikanske bassist Tom Blancarte og saxofonisten Louise Dam Eckardt Jensen, som netop er vendt hjem efter en researchrejse og turné i Japan.

Toftlund Lydfest er deres hjertebarn og foregår foreløbig på græsrodsniveau, men er blevet bemærket både i det danske og det internationale kunstmiljø.

De to musikere håber, at folk i Toftlund har lyst til at kigge indenfor i musikkens fremmedartede verden og stifte bekendtskab med et internationalt, spændende og ikke familiært musikmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce