Annonce
Tønder

Toftlund Lydfest: Musikere prøver hinanden og musikken af

Saxofonist Louise Dam Eckardt Jensen og den amerikanske bassist Tom Blancarte står bag Toftlund Lydfest. PR-foto: Reiko Imanishi

Toftlund: For fjerde år i træk er der Toftlund Lydfest i det lokale Musik og Teaterhus på fredag 25. oktober kl. 19-21. En eksperimenterende lydfestival for improviseret musik, hvor internationale og nationale musikere mødes for at skabe spændende klangfarver - der både behager og vækker ubehag.

De to initiativtagere er de herboende musikere den amerikanske bassist Tom Blancarte og saxofonisten Louise Dam Eckardt Jensen, som netop er vendt hjem efter en researchrejse og turné i Japan.

Toftlund Lydfest er deres hjertebarn og foregår foreløbig på græsrodsniveau, men er blevet bemærket både i det danske og det internationale kunstmiljø.

De to musikere håber, at folk i Toftlund har lyst til at kigge indenfor i musikkens fremmedartede verden og stifte bekendtskab med et internationalt, spændende og ikke familiært musikmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce