Annonce
Tønder

Toftlundhallerne får penge til mobile skate-ramper

Hvis alt går efter planen, tager Toftlundhallerne nye mobile skate-ramper i brug til foråret. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den Nationale Platform for Gadeidræt har tildelt Toftlundhallerne 40.000 kroner til mobile skate-ramper. Halinspektøren vil lade unge tage del i byggeprocessen.
Annonce

Toftlund: I Toftlund er halinspektør Stig Warncke-Andersen en glad mand. Han har nemlig fået beskeden om, at Toftlundhallerne er blevet tildelt 40.000 kroner af Den Nationale Platform for Gadeidræt - penge der skal gå til nye mobile skate-ramper.

- Det er virkelig fantastisk, fortæller Stig Warncke-Andersen.

Der er i forvejen en skate-bane ved hallerne, men den er ifølge halinspektøren ubrugelig. Da unge fra den lokale distriktsskole i efteråret deltog i en workshop om udviklingsplanen for byen, var et konkret forslag nye skatefaciliteter, og den bold greb halinspektøren.

De unge lavede en videoansøgning til Den Nationale Platform for Gadeidræt.

- Den har jeg så sendt med og selv lavet en ansøgning fra hallens side, fortæller Stig Warncke-Andersen.

Resultatet af den ansøgning var som allerede afsløret positivt.

Støtten

Toftlundhallerne får de 40.000 kroner af Den Nationale Platform for Gadeidræt.

Den Nationale Platform for Gadeidræt hører under gadeidrætsorganisationen Game. Platformen er i øjeblikket støttet af Nordea-fonden.

Annonce

Vil lade unge hjælpe

Toftlundhallerne har i en periode været plaget af hærværk, og det har betydning for, hvordan halinspektøren vælger at få skate-ramperne bygget. Han ønsker, at byens unge får et godt forhold til området og hallens medarbejdere, og derfor vil han gerne inddrage dem.

- For at få mest muligt ud af de penge, er jeg i gang med at finde et par håndværkere - det kunne være nogle forældre, der er håndværkere - som kunne tænke sig at investere en dag til at lave det sammen, og så vil jeg invitere alle de unge, som har lyst til at komme og hjælpe. For at de på den måde får et ejerskab af det og så på den måde måske også er gode til at passe på det, fortæller han.

De første unge har allerede meldt sig til at hjælpe.

Ifølge Stig Warncke-Andersen skulle de 40.000 kroner gerne være nok til at lave de mobile ramper, der skal kunne tages med ned i byen, hvis der afholdes et arrangement der.

Halinspektøren har kontakt til at mand i Svendborg med ekspertise i skate-ramper.

- Han er ved at lave en skitse af muligheder, og hvad han mener, der kan bygges for de 40.000, fortæller Stig Warncke-Andersen, der regner med, at man får fem-seks ramper og rør, der kan skates på.

Hvis håndværkere skal købes ind til projektet, får det indflydelse på, hvor mange ramper man kan få, men halinspektøren er sikker på, at det lykkes at finde håndværker-forældre, der vil hjælpe.

- Det tror jeg bestemt, vi gør, og så er det meningen, at projektet skal stå færdig til foråret.

Annonce

Penge fra pulje

Penge til ramper er ikke det eneste, Toftlundhallerne har fået. Således har hallerne søgt om og fået skateboards og løbehjul af Tønder Kommunes Bevæg dig for livet-pulje.

Det giver mulighed for, at også unge, der ikke selv har et skateboard eller et løbehjul, kan få glæde af ramperne.

- Vi vil gerne have det liv heroppe ved hallen. Vi vil gerne have, at de skal kunne hygge sig - også dem som ikke traditionelt går til håndbold og fodbold, siger Stig Warncke-Andersen, der vil elske, hvis en egentlig skate-forening opstår på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Trekantområdet

VB-træner Gâlcă efter oprykningen: En stor sejr for os alle

Annonce